Invasion fra månen

by Niels Meyn

Hardcover, 1957

Status

Available

Library's review

England, ca 1960
Professor Frederic Lawrence opsøges af ingeniøren Mac Wallace, som har et forslag om at professoren skal være med til at støtte op om en plan om at sende raketter med atomaffald til Månen. Professoren afslår blankt. Han kommer med en forklaring om at det er de kosmiske
Show More
stråler, der holder Månen på plads og at den beskytter Jorden mod meteoritnedslag og at det vil ændres hvis man sender radioaktive stoffer til Månen.
Mac Wallace synes at det er noget uvidenskabeligt ævl og går videre med planerne. Der er bygget et kæmpekraftværk på Antarktis og planen er at smelte al isen, så man kan komme til at bruge landarealet og udvinde uran til brug i atomkraftværket. Eneste problem er affaldet og det vil Wallace derfor sende op til Månen.
Heldigvis lander en flyvende tallerken og et væsen af en højere intelligens besøger Lawrence. Væsenet lader sig kalde Selene og demonstrerer sin magt ved at lade raketbasen opløse i pulver. Han truer også med at sprænge Månen i stykker, hvis planen ikke droppes.
Verdensregeringen giver efter og dropper planen.

Meget skematisk fortælling med den gode kloge professor og den onde dumme ingeniør og de højtudviklede højintelligente væsener fra det ydre rum.
Desværre er figurerne lavet at pap og plottet er noget usammenhængende ævl.
Show Less

Genres

Publication

Kbh. Liber, 1957

Language

Original language

Danish

Physical description

62 p.; 18.9 cm

Local notes

Omslag: Oscar Jørgensen
Omslaget viser to personer med kikkerter, på en platform på et observatorium. De kigger op på himlen, hvor en stor flyvende tallerken sender mindre flyvende skiver ned mod jorden
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 14: Jeg er glad ved, at De henvendte Dem til mig, så jeg blev klar over Deres ubesindige plan. Jeg vil med hele min autoritet som videnskabsmand bekæmpe den sag.

Pages

62

Library's rating

Rating

(1 rating; 1)
Page: 0.1512 seconds