Rasmus Klump i fortidsland

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 1990

Status

Available

Library's review

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøj er også med. Skibet bevæger sig ikke, men det viser sig at
Show More
skyldes at motoren ikke er sat i gang. Skibet har både ror og mast og endda en altankasse. En struds, der hedder Knalle og er ganske forslugen kommer padlende med to små joller, som også skal med på turen.
Blomsterne i altankassen kommer hurtigt op, så de ender med at måtte klippe dem, så Pingo kan se at styre skibet. De kommer til en lille klat land, men det viser sig at være en stor dinosaur eller som Rasmus Klump siger: en guttermand fra gamle dage. Skæg mener nu at Klump har set forkert, for den slags guttermænd er uddøde for millioner af år siden. En fisk, der har både arme og ben hilser på og kommer med ombord. Den hygger sig, men vil dog ikke snydes i kortspil af Gøjen og Pildskadde. De går i land på et underligt land. Planterne er kæmpestore og de finder også nogle gevaldigt store sten. De viser sig at være æg og når de klækkes kommer der dinosaurus-unger ud af dem. Skæg finder nogle trærødder, hvor de kan sætte sig, men det er tæerne på en stor dinosaurus. De får lov at komme op på ryggen af den, så de kan besøge dens familie. De møder hans fætter og hjælper ham med at opfinde en cykel. Imens laver Skæg plukfisk i et stort sneglehus og Knalle hjælper med at gøre kogekaret rent igen. De gør videre og ser et sjovt hus, der vender på hovedet, men beboeren ser også sjov ud og har hovedet siddende på maven. Hans tante har en voldsomt lang hals og kan strikke sutter og lave sjov, men ikke andet. Han fortæller at de først boede på månen, men kedede sig og hoppede ned i fortidslandet i stedet. Han viser dem også en anden fætter, men han kan heller ikke lide at blive snydt i kortspil af Gøjen og Pildskadde. Hans onkel er vældig stor og har vinger og et stort hoved, hvor han kan rulle overlæben tilbage, så Rasmus Klump, Pelle og Pingo kan sætte sig op og får en lufttur.
De får en flyvetur, men desværre kommer onklen til at nyse, så de falder ud. Pelle har et par paraplyer, som kan bruges som faldskærme. De dratter ned ved siden af Skæg, der lige er ved at fortælle om dengang, han la' nede i Biscayen og kokken kom farende.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og så regel ender historien tit circa der hvor den startede.
Show Less

Genres

Publication

[Bagsværd] : Carlsen, [1990].

Description

Tegneserie i farver om Rasmus Klump og hans venner og deres mange sjove og spændende oplevelser.

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 23.2 cm

ISBN

8756203284 / 9788756203289

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser en nyudklækket dinosaur-unge på vej ud af et æg
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 23
Side 16: Planten hedder Pupøj, men den smager godt... hvis man ellers kan lide den.
Side 16: Han er så rar, og så er han opfinder. Han finder ud af de mest almindelige ting, bare han har tid nok.
Side 16: Ja, jeg er landets opfinder. Endnu har jeg ganske vist ikke opfundet noget, men jeg har jo tiden for mig.
Side 17: Hvis jeg bare kunne opfinde et hjul, så ville det være en let sag for mig at lave en cykel
Side 20: Han ser lidt ejendommelig ud, men derfor kan han jo godt være flink og rar.

Pages

32

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1816 seconds