Doktor Nikola, bind 5

by Guy Boothby

Paper Book, 1941

Status

Available

Library's review

Indeholder de afsluttende kapitler af "Had":
"7. Kapitel. En bitter skuffelse", "8. Kapitel. Frelse", "9. Kapitel. Syd-Afrika", "10. Kapitel. Jeg fortæller min Historie", "11. Kapitel. En skrækkelig Overraskelse", "12. Kapitel. Slutning".

Gilbert Pennethorne rejser under navnet Wrexford til
Show More
Australien, men undervejs lider han skibsforlis. Han og Agnes Maybourne overlever sammen med en lille pige, men pgen dør. Et skib kommer tæt på øen, men uden at se de skibbrudne, så de begiver sig ud i båd for at forsøge at indhente skibet. Det mislykkes, men efter nogle dage bliver de samlet op af "Kongen af Carthago" og bragt til Kapstaden i Sydafrika. Her venter Agnes' far på hende og Pennethorne insisterer på ikke at blive selv om han og Agnes har erklæret hinanden deres kærlighed. Han er nemlig tynget af bevidstheden om at have myrdet en mand Bartrand i London og han frygter for at myndighederne er på udkig efter ham. Han vil for alt i verden ikke rode Agnes ind i den suppedas og han tager med taknemmelighed imod et job som hendes far kan skaffe ham i Johannesburg som bestyrer af minen "Sydens Stolthed".
Efter et halvt år kommer Agnes og faderen på besøg, hvilket desværre sker nogle få dage inden et stort oprør. Her udmærker Pennethorne sig og redder en mand fra den visse død. Manden er hårdt såret, men når at afsløre sig som Bartrand. Pennethorpe vil ikke have hans penge og får ham til at skænke dem til et hospital. Bartrand når dog at rense Pennethorpe for alle beskyldninger om urent trav og da doktor Nikola dukker op for at få del i pengene, får han en lang næse i stedet. For en gangs skyld er Nikola kommet til kort, men han er en god taber.
Det ender med at Agnes og Pennethorne bliver gift og hans forretninger ser ud til at arte sig, så han bliver en rig mand, selv om han har sørget for ikke at arve Bartrand.

Desuden de første fem kapitler af "Lev vel, Nikola":
"1. Kapitel. Dick Hatteras fortæller", "2. Kapitel. Det gamle Palads", "3. Kapitel. En sælsom Udflugt", "4. Kapitel. Jeg vinder Nikolas Fortrolighed", "5. Kapitel. Hertugens Bekymringer".

I denne fortælling møder vi personerne fra "Dr. Nikola og den kinesiske stav" igen. Richard Hatteras og hans kone, Lady Phyllis Hatteras, deres veninde miss Gertrud Trevor og Lord Beckenham's søn, der i mellemtiden er blevet Hertugen af Glenbarth, møder Doktor Nikola i Venedig. Der er gået 5 år siden deres sidste møde og derer slået en streg over fortiden. Nikola viser dem rundt i Venedig på steder, de ellers aldrig ville få at se og fortæller noget om sin livshistorie til Richard Hatteras. Han røber også at han kan vise folk billeder fra deres fremtid og død. Hatteras bliver forfærdet over et tilbud om at se sin egen død og næsten mere over at høre at Nikola selv har kastet et blik på sin egen død.

Denne del af bogen ender fredeligt med at alle er i Venedig.
Show Less

Genres

Publication

Frederiksberg Kunstforlag, 1941 ill.

Language

Original language

English

Physical description

185 p.; 20.5 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget forestiller Dr. Nikola med en trekantet refleks i øjnene og en kat Apollyon på sin højre skulder.
Der er en signatur på billedet, som kan tolkes som OC.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Dr. Nikola" af Johannes Magnussen
Guy Newell Boothby
På bogryggen og titelbladet står Doktor Nikola, man på omslaget står der Dr. Nikola

Pages

185

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.3758 seconds