Doktor Nikola, bind 6

by Guy Boothby

Other authorsC. Cherly (Author)
Paper Book, 1941

Status

Available

Library's review

Indeholder de afsluttende kapitler af "Lev vel, Nikola":
"6. Kapitel. En spanier dukker op", "7. Kapitel. Til Middag hos Nikola", "8. Kapitel. En mystisk Sygdom", "9. Kapitel. Dr. Nikolas Triumf", "10. Kapitel. Rivaler", "11. Kapitel. En afbrudt Duel", "12. Kapitel. Brændemærket", "13. Kapitel.
Show More
Jeg møder gamle Bekendte", "14. Kapitel. Slutning".

En spanier Don José de Martinos ankommer med anbefaling fra en af Richard Hatteras venner. Hatteras og hans kone Phyllis tager venligt imod ham, men synes ikke meget om ham. Hertugen af Glenbarth gør kur til Gertrud Trevor, men hun er ikke helt sig selv efter at have mødt Nikola. Kort efter bliver hun dødssyg, men bliver reddet af Nikola. Han har haft en forudanelse om at hans og hendes skæbner er knyttet sammen og dette viser sig at være rigtigt. Don Martinos kommer under Nikolas magt og det er ikke rart for ham. Martinos er søn af en træls diktator, der har forvoldt mange død eller grusom smerte, herunder både Nikola og Nikolas moder. Martinos har ikke været rar ved Nikola i sin tid og det får han at føle.
Nikola havde egentlig planlagt at pine Martinos ihjel, men Gertrud Trevor går i brechen ikke for Martinos, men for Nikolas sjæl og han lytter til hende og tilgiver Martinos. Nu føler Nikola at han er nået til enden af sin løbebane. Han tager tilbage til det kloster, hvor han stjal hemmelighederne fra.

Og desuden 4 småfortællinger af C. Cherly:
"C. Cherly: En Lillejuleaften", "C. Cherly: Løgnen", "C. Cherly: Der er intet at frygte, men alt at haabe", "C. Cherly: Et Alvorsord".

"C. Cherly: En Lillejuleaften" handler om den gamle gigtsvage mor Ane Marie Kjelsen, der venter sønnen hjem til jul efter tolv år på søen, men inden er nødt til at sætte ild til huset for at redde folk ind fra isen? Kvalmt moraliserende sødsuppeævl.
"C. Cherly: Løgnen" er en moraliserende opdeling af løgne i tre kategorier og man bør nu altid rette ryggen og tale sandhed og løgnere er en fare for samfundet osv.
"C. Cherly: Der er intet at frygte, men alt at haabe" er et to-siders vers af kvalitet som en konfirmationssang.
"C. Cherly: Et Alvorsord" handler om etellerandet med at Danmark altid vil bestå sålænge Bølgen rulle blå.

C. Cherly (1889-1945) var bestyrer af A/S Frdbg. Kunstforlag og født Charles Jørgensen i Kbh. Det er ikke nogen stor forfatter, der er gået tabt i ham. Det havde været en forbedring om de sider havde stået tomme i bogen.
Show Less

Genres

Publication

Frederiksberg Kunstforlag, 1941 ill.

Language

Original language

English

Physical description

190 p.; 20.5 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget forestiller Dr. Nikola med en trekantet refleks i øjnene og en kat Apollyon på sin højre skulder.
Der er en signatur på billedet, som kan tolkes som OC.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Dr. Nikola" af Johannes Magnussen
Guy Newell Boothby
På bogryggen og titelbladet står Doktor Nikola, man på omslaget står der Dr. Nikola

Pages

190

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.2554 seconds