Anders And Album, nr 10

by Carl Barks

Paper Book, 1979

Status

Available

Library's review

Indeholder "Genstridig gave", "På laksefangst", "Plagsomme lykkedyr", "Onkel Joakim: Verdens rigeste mand", "På skulkeferie", "Onkel Joakim: Umagen værd".

"Genstridig gave" handler om at ungerne køber en dromedar ved navn Abdul på ophørsauktion fra et cirkus. Og giver Anders And den som
Show More
julegave. Han tænker at den er dyr at have på kost. Ungerne lover at tage opvasken i et år, hvis ikke Abdul kan finde uran i ørkenen. Abdul vil kun have sodavand at drikke. Og tigger bolcher og karameller af forbipasserende. Anders er sur og jager Abdul væk. Et par sprøjtemalere bliver træt af at den går efter deres madpakker, så de maler den selvlysende. Det tiltrækker en mand fra fjernsynet, der giver gode penge for at filme Abdul, så ungerne får råd til at købe en opvaskemaskine.
"På laksefangst" handler om en konkurrence, hvor gevinsterne er enorme. Men det er fiskene også. Og Højben er med i konkurrencen. Ungerne får hjælp af en flink gammel indianer, men Højben vinder alligevel. Anders redder en lille pige i en løbsk speedbåd, så Anders og ungerne overgår alligevel Højben.
"Plagsomme lykkedyr" handler om Anders med ny campingvogn og ungernes lykkedyr, egernet Griffenfeld. Det gemmer nøgler for Anders og det er han ikke glad for. Egernet bliver smidt på porten, men ungerne finder hurtigt en lille krokodille i stedet. For at vænne ungerne af med den dille, bytter Anders krokodillen til et større nummer. Flere gange. Tricket lykkes, men Anders falder for en fræk beostær, der fornærmer politiet. Griffenfeld dukker op og redder dem, så den bliver taget til nåde igen.
"Onkel Joakim: Verdens rigeste mand" handler om Krøsus Pralenberg, der påstår at han er verdens rigeste mand. Han praler i alt fald meget. Indtil Joakim præsenterer sig som ham, der lånte Krøsus penge til alt, så han vil gerne have første afdrag.
"På skulkeferie" handler om at ungerne ikke vil i skole ovenpå ferien. De stikker af og det har Anders regnet med. Han skræmmer dem hjem igen, men det giver bagslag, så han må ud at lede efter dem. De farer vild, så det ender med at Anders også dukker op i skolen for at lære noget geografi.
"Onkel Joakim: Umagen værd" handler om at Joakim hopper overbord fra et krydstogtskib for at redde en enkrone, som nogen kastede i vandet.

Meget morsomme historier.
Show Less

Genres

Publication

Gutenberghus, 1979

Language

Original language

English

Physical description

50 p.; 28.5 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser ungerne, der har bygget en stige ud af et byggesæt. Og nu kan de nå kagedåsen til Anders Ands misfornøjelse
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Oversat fra engelsk "The Hammy Camel, april 1953" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Salmon derby, oktober 1953" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Cheltenham's Choice, december 1953" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "The Fabulous Tycoon, januar 1958" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Travelling Truants, januar 1954" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "McDuck takes a dive, juli 1953" af ikke angivet oversætter

Bedste historier om Anders And, bind 10
Side 30: Livet må nu være nemt for folk uden nevøer!
Side 44: Vi har da lært i geografi, at der ikke er løver her i landet!
Side 44: Jamen den løve har måske slet ikke lært geografi!

Pages

50

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1699 seconds