Anders And Album, nr 1

by Carl Barks

Paper Book, 1974

Status

Available

Library's review

Indeholder "Anders And som brandmand", "Anders And på rævejagt", "Anders And på pengejagt", "Anders And og trylleblækket", "Anders And som møntsamler".

"Anders And som brandmand" handler om Anders i sit drømmejob som frivillig brandmand. Det går ikke godt og Rip, Rap og Rup overtager
Show More
drømmejobbet. Som brandmand 13 1/4, 13 1/2 og 13 3/4.
"Anders And på rævejagt" handler om at Joakim får Anders til at tage med på en rævejagt, så Joakim kan få en handel om oliedistrikter igennem. Anders fanger flere hundrede ræve, men de kommer allesammen fra en rævefarm, så grev Blommesen aflyser handelen. Joakim vil straffe Anders for det og han vil straffe ungerne for det.
"Anders And på pengejagt" handler om at Anders og Højben toppes om hvem der er rigest. Andersine møder dem og vil gerne have en tier til en indsamling, men det er der ingen af dem, der lige har. Men de lover at skaffe dem. Anders forsøger at hugge dem i ungernes sparegris, men der er tyverialarm på. Den er også luremineret og fyldt med en klud, hvor der står Æh-Bæh på. Han er nødt til at klæde sig ud som spåmanden Fantabus for at slå dem for pengene. Han bilder dem ind at de skal give 10 kroner til den næste person de møder. Det ender selvfølgelig med at være Højben. Ungerne ender dog med at lugte lunten, så de klæder sig ud og sælger Højben for 10 kroner perlefrø. Og de 10 kroner giver de gerne til Andersine, når bare de selv får æren.
"Anders And og trylleblækket" handler om en sælger, der prakker Joakim von And noget blæk på og hævder at det udsender stråler, der får en dårlig betaler til at føle sig flov, så han betaler. Joakim forklæder sig som professor H. Umbug og får Anders til at vise lysbilleder for sig samtidig med at Joakims rykker bliver afleveret til Anders. Blækket virker fint, så Anders sælger alle møblerne for at betale sin gæld. Næste dag forsøger ungerne at få fat i Joakim for at få ham til at vise nåde. Men Joakim er ikke på sit kontor, så ungerne skriver et bønskrift med blækket. Det virker også fint og Joakim køber en masse ting til Anders og ungerne. Men bagefter vil han ikke have mere med blækket at gøre.
"Anders And som møntsamler" handler om at Anders har en kostbar gammel enkrone i sin møntsamling. Ved et uheld kommer han til at give ungerne den, så de kan købe en is. Ved et andet uheld kommer deres kammerat Herbert til at sluge en enkrone, men det var en af de andre. Den sjældne enkrone er sikkert gået videre til en mand, der er kendt for at være tvær. Anders plager ham og får faktisk sin enkrone tilbage. Men taber den igen. En mand får den i hovedet og for at undgå flere ulykker, smider han den ud fra sin flyvemaskine. Den havner i et træ og hopper tilbage på skrivebordet ved Anders, der får et totalt chok over det. Ungerne får læge til ham og denne får 100 kr for ulejligheden. Da Anders næste dag er kommet til sig selv, får han et totalt chok over at den sjældne enkrone var med i bunken af enkroner, som ungerne betalte lægen. Klik! Klak! Huit! Huit! Hink! Honk!

Enkrone-historien er ganske fin.
Show Less

Genres

Publication

Gutenberghus, 1974

Language

Original language

English

Physical description

48 p.; 27.8 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser ungerne, der har lånt en tuba af Anders And og bruger den som limonade-aftapper
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Oversat fra engelsk "Fireman Donald, juni 1947" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Foxy Relations, maj 1948" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Gladstone Returns, februar 1948" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "The Magic Ink, februar 1958" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Ten Cents' Worth of Trouble, juni 1944" af ikke angivet oversætter

Bedste historier om Anders And, bind 1

Pages

48

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.266 seconds