Anders And i skovens dybe, stille ro...

by Carl Barks

Paper Book, 1991

Status

Available

Library's review

Indeholder "Fra fedtsyl til flottenheimer", "Bedstemor And: Gratis glæder", "Sporløst forsvundet", "Havets helt".

"Fra fedtsyl til flottenheimer" handler om en kikset hypnosebehandling, der får Joakim til at sende gaver til en hund i stedet for at købe julegaver. Men hunden Hannibal bliver glad
Show More
for gaverne og ejeren Baronesse Oldenborre forærer Joakim ti af hendes bedste oliekilder, så alt er godt.
"Bedstemor And: Gratis glæder" handler om Joakim, der kommer på besøg ved Bedstemor And, hvor også ungerne er på besøg. Det har sneet og han får sine ski bragt af sin chauffør, men det går ikke så godt. Så ungerne tager med ham tilbage til pengetanken, hvor de står på ski på bunkerne af penge.
"Sporløst forsvundet" handler om at Anders And bliver lokket af grønspætterne med en præmie, hvis han kan gemme sig i den lokale skov til solnedgang uden at de kan finde ham. Han får en helikopter til at sætte ham ned i toppen af et hult træ med siddepude og forsyninger til en hel dag. Han klarer sig i lang tid, men ikke helt så ubekymret som han havde håbet. De tænder bål i nærheden og slår på træet for at sende signaler til hinanden, så han er ved at blive både røgforgiftet og døv. De kigger også ned i træet, men han har taget en bjørnemaske med og den skræmmer dem væk. Grønspætterne kalder forstærkninger til, så hvert et blad i skoven bliver vendt. Til sidst bruger de også deres blodhund, men den sætter Anders ud af spillet ved at drysse kilovis af kattehår ud fra sit høje træ. Men inden havde den nået at være på vej til det hule træ, så ungerne bliver bekymrede for om bjørnen måske har spist Anders? De får smidt et bibo med vilde bier ned i træet og det lokker Anders frem. Solen er ikke gået helt ned endnu, men de tildeler ham alligevel præmien: tyve kilo af grønspætternes egen honning.
"Havets helt" handler om Anders And som succesfuld bjærgningsdykker. En dag får han et job af en professor med at finde den persiske krigsflåde, som sank år 492 før Kristus. Det lykkes og han finder amforaer, en havfrue og et havuhyre. Takket være en eliksir fundet i en af amforaerne får han styrke til at nedkæmpe havuhyret, men i kampen bliver alle amforaerne slået i stykket, eliksirens hemmeligheder går tabt for evigt og Anders selv bliver så ængstelig at han ikke er noget værd som dykker mere.

"Havets helt" er en lille perle.
Oversætteren har været på et umuligt job for "Fra fedtsyl til flottenheimer" bygger på The Twelve Days of Christmas, som jo ikke er ret kendt her i landet.
Show Less

Genres

Publication

Serieforlaget, 1991

Language

Original language

English

Physical description

50 p.; 28.7 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser Anders And i toppen af et hult træ fyldt med bier
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Oversat fra engelsk "The Thrifty Spendthrift, august 1963" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Free Ski Spree, juli 1959" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "The Black Forest Rescue, oktober 1958" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Instant Hercules, juni 1964" af ikke angivet oversætter

Bedste historier om Anders And, bind 31

Side 5: Til min nevø Anders: En bordtennisbold! Til mine nevøer Rip, Rap og Rup: Et frimærke til hver, til deres samling!
Side 7: Andersine: En curler! Bedste: En strikkepind
Side 33: Jeg synes, det sidste signalhorn lød lidt bekymret!

Pages

50

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1993 seconds