Anders And - Kong Salomons skatte

by Carl Barks

Paper Book, 1992

Status

Available

Library's review

Indeholder "Onkel Joakim: Kong Salomons skatte", "Onkel Joakim: Let på tå", "Onkel Joakim: Store oliefund", "Strandfinderens store strandfest".

"Onkel Joakim: Kong Salomons skatte" handler om Joakim, der rejser jorden rundt for at se til sine virksomheder. Han har købt en billet der giver adgang
Show More
til at flyve alle mulige steder hen for både ham og Anders og ungerne, så billetten er meget lang og fylder som en kuffert, når den er foldet sammen. Ungerne er med for at bære billetten, men de har også deres dyrekaldsfløjter med. Et af Joakims glasværker har problemer, fordi de ikke længere kan skaffe en bestemt slags sand. Det fører til en skjult hule, men også til at ørkenrøveren El Jackal og hans bande får fundet dem. Men El Jackals folk vil gerne ud at rejse, så de er tilfredse med at hugge noget af billetten, så de overlader El Jackal til selv at klare ærterne. Joakim bluffer med at han har hjælp i nærheden, så El Jackal napper også en bid af billetten og tager til Jamaica. Anders og ungerne er faret vild i hulen, men Joakim blæser højt på en tabt dyrekaldsfløjte og får dem tilkaldt. En hel masse forskellige og farlige dyr er også blevet tilkaldt, så Joakim, Anders og ungerne tager hver en tilfældig del af billetten og flygter. Joakim når hjem efter nogle dage og er ikke begejstret over at høre at de andre er strandet mærkelige steder og skal have penge til at komme hjem for.
"Onkel Joakim: Let på tå" handler om Joakim, der har taget ballettimer, så han kan danse forbi irriterende folk.
"Onkel Joakim: Store oliefund" handler om Joakim, der vinder en lillebitte grund og finder olie på den. Han køber jorden udenom, men finder så ud af at olie kom fra en gammel traktor et andet sted på grunden.
"Strandfinderens store strandfest" handler om en strandtur hvor Andersine flirter med Anders og siger at en flot konkylie vil få hende til at dele frokostkurve med ham. Anders finder en flot konkylie takket være ungerne, men Højben spolerer det. En tidevandsbølge truer dem alle, men Højben redder sig for næsen af de andre. Rip, Rap og Rup finder et spejl og en kam og Andersine deler sin frokostkurv med dem. Højben har fået noget frugt og er ikke sulten og ungerne stikker Anders noget af deres og Andersines mad, så alle er glade.

Strandfesten minder meget om Tusindfryd-historien i bind 3.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Serieforlaget, 1992.

Language

Original language

English

Physical description

50 p.; 28.7 cm

Local notes

Omslag: Carl Barks
Omslaget viser Joakim, der leger med juveler og ædelstene, mens Anders And og ungerne kigger på
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Oversat fra engelsk "The Mines of King Solomon, februar 1957" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Ballet Evasions, maj 1953" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "Faulty Fortune, november 1955" af ikke angivet oversætter
Oversat fra engelsk "The Beachcombers' Picnic, marts 1958" af ikke angivet oversætter

Bedste historier om Anders And, bind 35

Pages

50

Library's rating

Rating

½ (1 rating; 3.5)
Page: 0.265 seconds