Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 3

by Rune T. Kidde

Hardcover, 1999

Status

Available

Library's review

Indeholder "Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop I", "Gravhunden, bjørnen og den gamle hejre", "Peter og pulven", "Kællingens kat", "Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop II", "Dolmer Didrik Dracula", "H. C. And : den fede kalkun", "Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop III", "Lille Luffe,
Show More
Mellemstore Melvis og Kæmpestore Kasper Knaldhætte", "Historien om prins Oluf af Korallandet", "Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop IV", "Maren i muddergrøften".

"Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop I" handler om at Bedstemor Bob snakker med Påskeharen, Tandfeen, Julemanden, Sætter-nissen, Lygtemanden, Mosekonen, Lykke-edderkoppen og Peter Pan om at fortælle Rødhætte historien. Desværre er Søde Sally Sukkertop så nødt til at sprænge dem i luften.
"Gravhunden, bjørnen og den gamle hejre" handler om at bjørnen Kurt og hejren bliver inviteret hen til hunden, hvor maden bliver serveret på flade tallerkener. Så kun hunden får noget at spise. Næste dag spiser de ved hejren og her serveres i høje vaser og kun hejren får noget at spise. Næste dag inviterer bjørnen og her er der honning i krukker, men bjørnen selv sidder fast i en krukke. Han raver rundt til han falder i en grusgrav, hvor han bliver kværnet i en stor maskine og sendt videre til flisefabrikken.
"Peter og pulven" handler om Peter der siger "Pulven kommer!" indtil pulven en dag kommer og spiser alle andre. Nu siger han altid: "Pulven har været her!"
"Kællingens kat" handler om Maren Træsko der får sin kat Knud til at passe vællingen i gryden, mens hun selv smutter over til Mary i mosen. Katten æder både grøden og gryden og grydelapperne med. Så spiser den også kællingen, da hun kommer hjem. Og en trold og en nisse og en vampyrflagermus og et næsehorn. Ude på vejen møder den de hvide elefanter med skotskternet propelhat. Så kommer den til byen og æder den. Og Luftværnet og Hjemmeværnet og Frelsens Hær. Så møder den en mus og kløjs i det da den skal sige hvad den har spist. Blodtrykket stiger og den springer i luften. Og ud kommer grydelapselefanten eller hvordan var det nu?
"Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop II" handler om at et grønt ekspresbud kommer forbi med en pakke til Rødhætte, mens Sally er der og så er Sally desværre nødt til at sprænge ham i luften.
"Dolmer Didrik Dracula" handler om at Dolmer opdager at han er 713 år og er blevet gammel. Han flyver ud og brænder varm på Maren i Kærets barnebarn. Han bliver overrasket af solen og bliver til støv. Hun fejer støvet op og skyller det ud i håndvasken og går ned for at få en ordentlig plads i turistbussen til Bællinge Bøveskov.
"H. C. And : den fede kalkun" handler om at der i den fede kejser af Kinas slots fede have efter sigende lever en fed kalkun, der synger værre end en nordmand i et nedløbsrør. Riskommandanten bliver sendt ud at finde den. Hvis det mislykkes, skal hele hoffet kværnes i en flishugger og smeltes om til marcipangrise lige efter middagsmaden. Takket være Grille-Lise finder de den. Den ligner en melbolle sovset ind i suppefedt og har hverken vinger eller fjer. Den kommer op på slottet og synger jammerligt hjerteskærende forfærdeligt. Den kommer til at bo på slottet og bliver vartet fyrsteligt op, bare den lader være med at synge. En dag får kejseren en pakke med en kunstig kalkun. Den synger lige så rædselsfuldt og hvis nogen er dum nok til at trække den op, kan den bræge i et helt år. De to kalkuner synger om kap og efter lang tid fortrækker den rigtige. En dag går blikkalkunen i stykker og alle er glade. Fem år efter skranter kejseren og hans søn tror faktisk at han allerede er død og smider ham på en søm-madras i kælderen. Døden kommer og sætter sig og snakker med ham, men den rigtige fede kalkun kommer for at pine kejseren endnu mere. Men dens rædselsfulde sang skræmmer Døden, så den skåner kejserens liv og laver sig selv om til gåseleverpostej. Kejseren spiser gåseleverpostejen og dør. Og alle andre lever evigt fra den dag af. Og det bliver sikkert skidekedeligt.
"Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop III" handler om at Sally forsøger at få Bedstemor til at fortælle eventyret om Rødhætte, men det går desværre galt, Åh nej! Og Sally sprænger Bedstemor i luften og går hjem til sit kransekagehus.
"Lille Luffe, Mellemstore Melvis og Kæmpestore Kasper Knaldhætte" handler om tr brødre, Luffe, Melvis og Kasper. Deres mor klager sig altid, så de tager hende med og sælger til dyrefoder. De kommer til en bro, hvor trolden Fanden Fiseme bor under. Luffe får lov at gå over, for han siger at den større Melvis kommer om lidt. Melvis får også lov at gå over, for han siger at den større Kasper kommer. Kasper lover at komme tilbage og blive spist, men det er jo smart for alle, hvis de kommer hen til kroen og får noget mad at spise først. Men de spiser og drikker i flere dage og da de kommer tilbage til broen, brækker de sig og bøvser over det hele, så trolden synes det er for ulækkert. Heldigvis kommer de tre bukke fra Brugsen gående og begår selvmord ved at lade sig spise af trolden. Så falder trolden i dyb søvn og 347 år senere bliver den brugt som bærepille i Storebæltsbroen, så kør forsigtigt hvis du skal over.
"Historien om prins Oluf af Korallandet" handler om Oluf Palme, der er prins i Korallandet og forelsker sig i prinsesse Istapita fra Thule i Grønland, men fordi hun er ved at smelte, putter han hende i en frysepose og lægger hende i dybfryseren. Alt er fint til han en dag forveksler hende med en grisesylte og tager hende op af fryseren og spiser hende. Han bliver meget ked af det, men gifter sig så med grisesylten i stedet. Derfor er det i dag en grisesylte, der er dronning af Korallandet.
"Bedstemor Bob og søde Sally sukkertop IV" handler om at Bedstemor synger en sang, der går i ring om en trold, som bo'de på en knold. Og så sprænger Sally Bedstemor i luften.
"Maren i muddergrøften" handler om fiskeren Fusker, der er gift med Mutter Maren i muddergrøften. En dag fanger han en torsk, der kan tale. Den siger at den i virkeligheden er prins Flæskedrage den første og ved en fejl har tryllet sig til en torsk. Han smider den ud igen. Og fortæller konen det, da han kommer hjem. Hun forlanger en hytte, som hun får. Et slot som hun også får og så at blive direktør for Kukken-Køla-fabrikkerne. Til sidst bliver hun Gud, men det vil hun heller ikke være ret længe for hun vil hellere være en computervirus, der lægger ubrugelige festsange ind i alle forfatteres manuskripter på helt åndsvage steder.

Veldrejede variationer af Rødhætte og den gamle hejre fra stoleskoven.
Show Less

Publication

Århus : Modtryk.

Description

Forskellige historier om Søde Sally Sukkertop og Bedstemor Bob og nogle meget anderledes udgaver af gamle eventyr, blandt andet De tre dumme svin og Den store, tykke pulv, Snøfthvide og de syv gorillakrigere, Klaskepot, Det muldædte møgdyr og Hærge-Hans og Grimme Grete.

Language

Original language

Danish

Physical description

46 p.; 24 cm

ISBN

8773945714 / 9788773945711

Local notes

Omslag: Rune T. Kidde
Omslaget viser en trold, der sidder og venter under en hængebro
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Omslagstitel: Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr III

Ækle æventyr, bind 3

Side 16: Bortset fra fem døgnkiosker, syv benzinstationer og et parogtyve diskoteker, var der fuldstændig stille og øde.
Side 33: Broen, hvor floden løb gennem kløften med en snøften.
Side 36: Hokus pokus kokosnød, stranden den var varm og blød.
Side 38: Der var engang en trold, som bo'de på en knold, // og aldrig fik sin varme mad, før den var blevet kold. // Og trolden, han hed Knud med verdens længste tud. // Selv om han holdt sig indenfor, stak næsen altid ud. // Så havde han en hat, der var så sort som nat, // og inden i den bo'de der en kælling og en kat. // Og kællingen hed Kit og katten Kvittevit, // og landet var så underligt, at det var mærkeligt. // Og kongen han hed Ib, og landet Spirrevip, // og alle folk i landet talte pølsesnak og pip. // De kunne kun en sang, og den var meget lang. // Man kunne ikke stoppe den, når først den gik i gang. // Den handled om en trold, som bo'de på en knold // og aldrig fik sin varme mad, før den var blevet kold. ...
Side 46: Rune han bli'r fyrre år // hængerøv og hentehår. // Han har ingen venner. // Dobbelthager, fede lår, // tjulahop, hvor tiden går // Han har ingen tænder. // Bleggult fjæs, kun næsen rød // som en skål rabarbergrød. // Loppeædt og luset. // Hip hurra, din gamle nød, // bare du dog snart var død, // jeg skal arve huset.

Pages

46

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1421 seconds