Illustreret Verdenshistorie, IV, Den nyere Tids Historie, Enevælden og de nye Stater

by Paul Læssøe-Müller

Other authorsJ. Østrup (Author)
Hardcover, 1927

Status

Available

Library's review

Indeholder "Den nyere Tids Historie", inddelt i "Enevælden og de nye Stater", "Ludvig XIV's og Frederik den Stores Tid" og "England og Frankrigs Kolonivælde".
"Enevælden og de nye Stater" dækker "Spanien", "Frankrig under Hugenotkrigene", "Frankrig under de store Kardinalers Styre", "England og
Show More
Skotland 1500-1660", "Norden 1523-1700", "Trediveaarskrigens sidste Tidsrum", "Østeuropa 1500-1700", "Kunsten og Litteraturen".
"Ludvig XIV's og Frederik den Stores Tid" dækker "Ludvig XIV's Enevælde", "Ludvig XIV's Erobringspolitik", "England", "Det franske Kongedømmes Forfald", "Kongeriget Prøjsens Grundlæggelse", "Kabinetspolitikken og Koalitionskrigene", "Norden, Østeuropa og Tyrkiet", "Sydeuropas Stater", "Litteraturen og Musikken".
"England og Frankrigs Kolonivælde" dækker "Kolonialiseringen af Nord-Amerika", "Kampen om Indien", "Europæerne i Afrika", "Kolonialiseringen af Australien".

Bogen må være lavet, fordi det var nyt at man kunne Illustrere med så mange tegninger, sorthvid fotografier og farvefotografier. Her i fjerde bind har man fået styr på teknikken og langt de fleste illustrationer er helt i orden. Teksten bliver desværre klemt af billederne, så den får karakter af navneopremsning.

Der er et underholdende kapitel om fransk og engelsk kamp om Indien, blandt andet omhandlende den meget farverige og ambitiøse Dupleix som er tæt på at vinde over englænderne. Robert Clive vil det dog anderledes.
Show Less

Publication

Kbh. Baltisk Forlag, 1927, bind 4 af 6

Language

Original language

Danish

Physical description

384 p.; 22.7 cm

Local notes

Omslag: Indbundet
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 364: Dupleixfatihabad - Hovedstad for det fransk-indiske Rige, han var ved at grunde

Pages

384

Library's rating

½

Rating

½ (1 rating; 3.5)
Page: 0.2873 seconds