Spionchefen : erindringer fra celle 18

by Mette Mayli Albæk

Other authorsLars Findsen (Author)
Paper Book, 2022

Status

Available

Library's review

Danmark, 2020 og frem
Indeholder "Forord", "Prolog", "1. Fængslingen", "2. Celle 18", "3. Fuldmægtig på inspektion", "4. På Skansen med ministeren", "5. Spionjagt og honningfælder", "6. 'Hvad sidder du så for?'", "7. En dør på klem", "8. Medvind i en terrortid", "9. 'Er du egentlig
Show More
skyldig?'", "10. Hierarki og uniformer", "11. 'Godt nytår'", "12. 'På fredag bygger vi to job'", "13. Klædt ud som motionist", "14. 'Der kommer chefen'", "15. 'Vi er ikke en bananrepublik'", "16. 'Alt det lys vi ikke ser'", "17. Hjemsendt", "18. Løsladt", "Epilog", "Tak", "CV", "Kildeliste".

Bogen begynder med at Lars Findsen på vej hjem fra en tjenesterejse bliver arresteret af folk fra Politiets Aktionsstyrke, AKS, får kontaktet sin advokat Lars Kjeldsen og bliver puttet ind i celle 18 i Hillerød Arrest. Det er helt uventet, men han lader være at vise sine følelser for den fornøjelse skal dem, der har planlagt det her, ikke have. Lars Kjeldsen kommer med en notesblok og opfordrer til at skrive løs.
Lars Findsen bliver ansat i justitsministeriet efter endt eksamen. Han arbejder hårdt og vil gerne gøre et godt stykke arbejde, så det bliver bemærket. Han bliver planmæssigt flyttet lidt tilfældigt rundt og bliver i 2001 efter 10 år kontorchef i Politikontoret. Her får han regelmæssig kontakt til PET og deres chef Birgitte Stampe og uden at vide det, er han derved kørt i stilling som PETs næste chef. I Politikontoret har han personaleansvar for 15-20 medarbejdere, herunder Barbara Bertelsen. 11 september 2001 får et terrorangreb i New York en vis opmærksomhed. I 2002 bliver han chef for PET og får dem samlet i Buddinge. Og åbnet op for hvad de egentlig laver, så offentligheden kan blive lidt venligere stemt. I marts 2003 får Anders Fogh hældt maling ud over sig på Christiansborg og kronprinseparret bliver gift i 2004. Begge begivenheder får stor opmærksomhed og PET løfter lidt af sløret for hvad de laver.

???
Show Less

Publication

København : Politikens Forlag 2022.

Description

Som én af Danmarks mest centrale embedsmænd i 20 år kender Lars Findsen til nogle af den danske stats dybeste hemmeligheder. På baggrund af sin arrestation og fængsling i vinteren 2021 fortæller den tidligere chef for landets to efterretningstjenester, PET og FE, Lars Findsen nu i sin nye bog “Spionchefen” for første gang sin side af sagen. Bogen “Spionchefen” af Lars Findsen er en både ærlig og personlig fortælling, der bygger på Findsens egne dagbogsnotater fra de 71 dage, han sad i fængsel, en periode der for alvor giver ham tid til at blive klogere på sig selv. Bogen “Spionchefen” er Lars Findsens fortælling om at lade sig opsluge af sikkerhedspolitik, terrorsikring og om skyggesiderne ved at være en del af magtens kerne i Danmark.… (more)

Language

Original language

Danish

Physical description

251 p.; 22.4 cm

ISBN

9788740078107

Local notes

Omslag: Kenneth Schultz
Omslagsfoto: Mads Nissen
Omslaget viser Lars Findsen
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 7: På et tidspunkt vil der i enhver udsigt stå et stort tårn, som det gælder om hverken at kigge forbi, så landskabet forsimples til en pastoral idyl, eller blive så hypnotiseret af, at man mister blikket for hele udsigten. - Søren Ulrik Thomsen, Store Kongensgade 23.

Pages

251

Library's rating

Rating

½ (3 ratings; 3.5)
Page: 0.2599 seconds