En sort-hvid tråd før den sidste bøn

by Else Fischer

Hardcover, 1969

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1969
Indeholder kapitlerne "Mellemspil", "Passagererne", "M/S Nordlys", "Et enkelt uheld eller to", "Et spørgsmål om en klitgrund", "Snak for åbne døre", "En sort-hvid tråd", "En pige i et svømmebassin", "Et spørgsmål om en kontrokt", "Selvfølgelig var det et uheld", "Et
Show More
testamente og et dødsfald", "Et mord på en araber", "En båndoptager der får det hele med", "Efterspil".

Lotte Berger er en ung skuespillerinde, der er forlovet med kriminalreporteren Jørgen. Hun er ombord på en svensk turistdamper M/S Nordlys med kaptajn Anderson som chef. En faster, Emilie Johnson, bor i USA, men er i Danmark i en periode. Egentlig skulle Lotte indspille en film, men hovedrolleindehaveren har brækket benet, så Lotte kunne alligevel godt tage med på turen. Hendes halvbror, arkitekten Marin Lund, har plaget hende for at tage med, for sammen ville de måske kunne overtale Sally Menander til at sælge en stor grund ved vestkysten til et byggeprojekt, som han har planer for. Ombord på turistlineren er også Hyben Olsen, der er go-go pige, fyldt 30, men påstår at hun kun lige er fyldt 18. Og Faster Emilie er også lige hoppet med på turen på afbud. Martin Lund og hans kompagnon Max Friis har fået hjælp af en Ann Sofi Friis til at finde Sally Menander. Og måske er hjælpen ikke helt stueren. Sallys datter er død for nylig af gulsot, som hun fik, fordi hun var blevet lokket ind i narkomani. Sally har derfor sendt et brev til ministeriet om at hun gerne vil skænke sin grund så man kan bygge et afvænningscenter der. Men ministeriet har været længe om at svare at man overvejer sagen, fordi det mere er oppe i tiden at indrette den slags på isolerede øer. Sally kan ikke læse underskriften på brevet, så man kunne tro at måske er Ann Sofi, der har været på spil. Lotte får ondt i maven som den eneste fra bordet. Hjemme i lejligheden var der noget med en åben gashane og på skibet bliver hun skubbet ned ad en trappe, dog uden at komme noget til. Sally er bekymret og snakker med advokaten Ole Munk. Han har sine egne bekymringer, men tager det på sig at holde øje med Lotte. Faster Emilie fisker også efter grundene, men hvorfor det? Og har hun faktisk penge til at købe for? Og er hun mon den hun siger hun er? Lotte, Ann Sofi og Martin tager en snak, men desværre overhører Hyben dem og hun forsøger at presse Lotte til at smugle noget for sig mod at holde mund med hvad hun har hørt. De kommer til Madeira og Funchal, hvor nogen forsøger at ramme Lotte med en stor sten. Men hvem har et motiv til at slippe af med hende? Sally har stadig ikke bestemt sig for at sælge og i givet fald til hvem. Hun ender med at sælge til Ann Sofi. Men forinden er Hyben blevet myrdet. Kaptajnen mistænker Lotte, men det er der ikke så mange andre der gør. Faster Emilie bliver også myrdet, men først efter at hun har fortalt Ole Munk at hun er alvorligt syg og har besluttet sig for at skrive testamente. Hun er mangemillionær og efterlader det hele til Lotte. Sally bliver afsløret, da både Lotte, politiet og de andre danskere regner ud at det er hende. Motivet er en fanatisk hævntørst over narkohandlere, fordi hendes egen datter døde af det.

Meget behændigt drejet krimi, hvor man ikke rigtigt ved hvad der faktisk foregår før til sidst. Den sort-hvide tråd handler om at Muhamedanerne skal bede den sidste bøn, når det er blevet mørkt. Så de har en sort og en hvid tråd liggende og når de ikke kan se forskel på dem, så er det jo blevet mørkt.
Show Less

Publication

Union, 1969.

Language

Original language

Danish

Physical description

217 p.; 20.4 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en kvinde, der tager et brev fra et lille bord med et spejl bagved
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
En sorthvid tråd inden den sidste bøn

Pages

217

Library's rating

Rating

(2 ratings; 3)
Page: 0.2636 seconds