Den store bog om te : med opskrifter

by Stefan Hestnes

Paper Book, 1998

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forord", "Teens fremtid i Danmark", "Historie", "Te", "Hvordan staves det?", "De tre typer te", "Gode råd om te", "Mælk, citron eller sukker i teen?", "Sådan laver du en god kop sort te", "Sådan laver du en god kop grøn te", "Hvad med dovenskab og det praktiske?", "Flere kinesiske
Show More
måder at lave te på", "Sådan holder du teen varm", "Te og tænder", "Tebusken", "Sådan forarbejdes teen", "Koffein", "Te og helbredet", "Iste", "Dyrk din egen te", "Din egen teblanding", "Hvad er rigtig te?", "Urtete / te fra haven eller altanen", "Forskellige udtryk, distrikter og klassifikationer", "Te andre steder i verden", "Teproducerende lande", "Afternoon Tea - Eftermiddagste-party", "Museer", "Te pletter!", "Opskrifter", "Mine egne teblandinger", "Mine egne opskrifter", "Stikordsregister".

En masse snak og en hel del opskrifter - når dog lige omkring sort, grøn og oolong. Men det er en pæn bog. Om matcha står der at "Teen ses kun sjældent hos forhandlere udenfor Japan", men jeg kan købe det i Superbrugsen i Hinnerup, så det udsagn holder nok ikke længere. Her nævnes også Tuancha, men den stavemåde har jeg nu aldrig set før. Tuo Cha, måske. Der står også at den te er presset i kugler som små bordtennisbolde og at man kan se et billede et andet sted i bogen. Når man så har slået det op i registeret (i stedet for at forfatteren bare havde skrevet sidenummeret) finder man et billede af et langt rør, der er snøret ind i fem dele og så en billedtekst, der siger at kuglerne er på størrelse med tennisbolde. Mon forfatteren har kugler på størrelse med tennisbolde? I alt fald virker det både sjusket og forkert.
Show Less

Tags

Publication

Odense : Hestnes, 1998.

Description

Om teens historie, teproduktion og tesorter, dyrkning, brygning, teblandinger og opskrifter.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

112 p.; 24.4 cm

ISBN

8790451147 / 9788790451141

Local notes

Omslag: Stefan Hestnes
Omslaget viser en gaiwan og lidt te, foruden en tebolle eller scone med flødeskum og syltetøj
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

112

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.2312 seconds