Pedroismens opståen : en pedroistisk tegneserie med onkel Ftata & fætter Teetah

by Jesper Deleuran

Other authorsJohn Pedersen (Author)
Paper Book, 1978

Status

Available

Library's review

Danmark, København, ca 1976
De to hovedpersoner (som sikkert er løst modeleret over forfatterne) ryger lidt hash og begiver sig ud i byen. De tager ud til Jammerdalen og møder en flok, der bor i ombyggede skraldespande. De går ud for at finde noget mad og kommer forbi et udendørs das, hvor
Show More
nogen har sat krogen på udefra. En mand med nyligt overstået forstoppelse bliver glad for at komme ud og tager dem med ned på kroen og spenderer nogle øl på dem. Han giver dem nøgle til sin pølsevogn lige inden han falder i søvn af druk. De henter drikkelse og chips og går tilbage til skraldespandsfolket. Næste morgen kommer de forbi en sigøjnerske, der spår dem at de kommer over to bakker og kommer til et hestepensionat. Det går faktisk i opfyldelse og de kommer til Pension "Hest". Det bliver drevet af en gammel kone med håret sat i knold. En gammel mand hjælper til og han giver folk bank, hvis de kalder ham for en bessefar.
De to hovedpersoner har ikke penge at betale med, så de stikker af i pensionatet bil, men kører galt og kører durkt gennem en grisesti. Det giver dem en lille gris som medpassager og da den ligner en klassekammerat fra skolen, bliver den døbt Pedro. Rejsen ender i muren på Marie Jørgensens Sommerpension, hvor alle gæsterne er heste. De bliver smidt ned i kælderen og der bliver ringet til politiet. De to hovedpersoner og Pedro graver sig ud. Eller rettere sagt de graver helt ned til kineserne og tilbage igen og undslipper.
De kommer hjem til lejligheden og får en god nats søvn, hvor de drømmer om rigdom og penge, som sigøjnersken også spåede at de ville få.
Næste dag træner den ene af dem Pedro til at lave tricks, så den kan vises frem for penge. De har forresten T-shirts på med teksterne Ynner og Baus. Fætter Teetah går ud for at finde bøger om pædagogik og kommer begejstret hjem, men i mellemtiden har Onkel Ftata puttet Pedro i ovnen for at speise ham. Det bliver Teetah sur over og jager Ftata ud af lejligheden.
Således startede den pedroistiske verdensbevægelse og i dag kan man jo trykke ethvert barn på næsen og det vil straks fremsige pedroismens grundsætninger uden at blinke.

Bemærk at der i 2016 kom en samlet udgivelse af Ftata og Teetah historierne:
Ftatateetah: De samlede udgivelser fra Æsels Forlag af Jesper Deleuran og John Pedersen.

Småmorsom tegneserie uden pointe, men med små tøhø-jokes rundt omkring. Det er selvfølgelig en joke at der ikke er mindste antydning af hvad pedroismen skulle gå ud på.
Show Less

Publication

Kbh. : Æsels Forlag, 1978. Ny udgave, 2. oplag.

Description

Sort/hvid samfundskritisk tegneserie.

Language

Original language

Danish

Physical description

48 p.; 23 cm

ISBN

8798065246 / 9788798065241

Local notes

Omslag: Jesper Deleuran
Omslaget viser et optog af folk med bannere om at Pedroismen vil sejre
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 18: En bog, der hedder "Ringmærkning" af Poul Due.
Side 26: "Halvglad" en roman af Oswald Helmut.
Side 45: Den der gemmer til natten, er skør i hatten.
På bagsiden ses en bruser med vandhane. Vandhanen ligner umiskendeligt en dryppende tissemand.

Pages

48

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.149 seconds