Mord i dit hjem : krimier fra forfatternes egne boliger

by Rasmus Lund Nielsen (Editor)

Other authorsThomas Aagaard Skovmand (Author), Henrik Brun (Author), Jakob Melander (Author), Rune Stefansson (Author), Pernille Boelskov (Author), Stephanie Cauruana (Author), Dorthe Annette Hansen (Author)
Paper Book, 2016

Status

Available

Library's review

Indeholder "Stephanie Cauruana: Blodbryllups-suite", "Rune Stefansson: Natskrig", "Pernille Boelskov: Sejr eller død", "Jakob Melander: Hamskifte", "Henrik Brun: Brændt mand skyr ilden", "Dorthe Annette Hansen: Vuggen og graven", "Thomas Aagaard Skovmand: Nabohuset".

"Stephanie Cauruana:
Show More
Blodbryllups-suite" handler om forfatterinden, der tænker over at slå nogen ihjel i sit hjem. Men det er jo noget værre rod, så det er nemmere bare at udtænke et mord på en romanperson. Eller måske kommer der en morder og slår hende ihjel?
"Rune Stefansson: Natskrig" handler om en mand, der har fremlejet sin lejlighed 2th til en Nicolai Neye, men han har stadig nøgler til lejligheden og har et overvågningskamera, så han kan lure på hvad der foregår. Han har også aflytning på ekskæresten Tine 3tv, så han kan følge med i lydene i hendes soveværelse. Han har låst sig ind hos Nicolai og finder Jens 4th død i sengen. Der ligger også et brev til Nicolai fra ovenboen Jens 4th om at han er blevet træt af Tine og har dræbt hende. Manden fortæller Josephine 2tv at han er kommet tidligt hjem fra Jamaica og har lånt nøglen til Jens' lejlighed af ham. Josephine er lidt urolig over at hun ikke har set Tine nogle dage, så hun låner en nøgle og lukker sig ind og finder Tine død. Nicolai Neye kommer hjem i det samme. Så Josephine kan få et nyt chok ved at de opdager Jens. Manden er glad, for han tænder på at høre kvindeskrig.
"Pernille Boelskov: Sejr eller død" handler om Klara Ipsen, der er yngste assistent i efterforskningsafdelingen, men det er snestorm og chefen Lars Bohn Hansen ringer og siger at ingen andre kan nå frem til en dødfundet mand, Ulrik Hermansen. Enten er det et hændeligt uheld og han har rejst sig op i en betonkant med en favnfuld brænde i hænderne. Eller nogen har slået ham ned. Man kan se i sneen at der ikke har været uvedkommende forbi, så de mistænkte er Ulriks kone Lærke, hans svoger og svigerinde Theis og Josefine, hans svigerfar lægen Hans-Erik Kofoed og en tilfældigt overnattende pgra snestormen Bertel. Ulrik var kommet hjem fra Irak med PTSD og en ide om en dansk skiderik blandt de private sikkerhedsstyrker dernede. Det viser sig at være Theis og det er også ham der er morderen. Han stikker af og hopper i havnen.
"Jakob Melander: Hamskifte" handler om identiteter og psykisk sundhed. Er det Tønsberg, fortælleren eller lægerne, der er gale? En variant over Skaknovelle og Hjertet, der sladrede.
"Henrik Brun: Brændt mand skyr ilden" handler om Lone Halskov, der efterforsker et mord, der er sket ved at brænde en mand Thomas Lindeberg inde i badeværelset i hans sommerhus, der ellers er overforsynet med brandalarmer og sprinklere. For mange år siden overlevede han og vennen Anders Jönsson en diskoteksbrand, men Mats Ljunggren brændte ihjel. Nu er faderen Bjørn Ljunggren ude efter Anders og Thomas og faktisk får han dræbt dem begge inden han selv begår selvmord.
"Dorthe Annette Hansen: Vuggen og graven" handler om Signe, der med sin datter, Bella, flytter tilbage til sit barndomshjem, men opdager at faderen gemmer på en gammel hemmelighed. Den rigtige Signe døde og i stedet kidnappede de en Mette. Men moderen er død og faderen dør, da han forsøger at stoppe Signe i at tilkalde politiet. Et godt gæt er at Signe lader de gamle ben ligge.
"Thomas Aagaard Skovmand: Nabohuset" handler om Holger Bergstrand, der flytter til Vejle og opdager at naboen, som er en gammel kone, holdes som fange af den venlige mand Jensen, som er blevet betænkt i hendes testamente. Heldigvis ender det skidt for Jensen og godt for den gamle kone, men Holger vil ikke bo i Vejle alligevel.

Det lader til at være en god ide med det her tema, for alle novellerne er faktisk værd at læse.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Byens Forlag, 2016.

Description

Kriminoveller af danske forfattere hvor mordene foregår i forfatternes egne boliger.

Language

Original language

Danish

Physical description

213 p.; 20.9 cm

ISBN

9788792999689

Local notes

Omslag: Sara Maritta Brasse
Omslaget viser et åbentstående vindue set indefra, måske resultatet af et indbrud?
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 24: Efter en time hører jeg ham pusle søvnigt i sengen. Jeg sætter mig på kanten, han rejser sig, varm og let fugtig af sved. Jeg holder om ham, lægger hænderne på hans kæbe, mærker hvordan vore kranier arbejder, mens vi kysser. Skeletter i omfavnelse.
Side 25: Skum forsvinder, ingen behøver rydde op efter døde havfruer. Kniven er i hjertet, den er i hovedet på mig, i fingrene, kniven vil ind og ud, den vil lave de huller i hovedet, som historierne kan komme ud af. Jeg mærker den omsorg, han vil give mig, men jeg tænker kun på, hvornår det stopper. Hvornår jeg bliver til skum
Side 187: skråtbunke (typo for skrotbunke)
Side 189: underhyldere (typo for underhylere)

Pages

213

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1435 seconds