Postkort der aldrig blev afsendt : en kulturhistorisk billedkavalkade

by Erik Nørgaard

Hardcover, 1971

Status

Available

Library's review

Indeholder "Meddelelse til postvæsen, politi etc.", "Tilegnelse", "En verden af angst - og en del humor", "Drømmen om pigen", "Lydia og hendes veninder på franske postkort", "Realisme", "Aktive piger", "Spejlet", "Snærelivet", "Afklædningen", "Numser og åh de tunge skørter", "Badekarret",
Show More
"Fribadet", "Naturen går sin gang", "Den varme husassistent", "Den villige husassistent", "Døtrene", "Den sorte skole", "Den strenge guvernante", "Drengens drøm", "Manden", "Soldaten", "Forklædningerne", "Associationerne", "Bilen", "Ægteskabet", "Brudenatten", "Bruden", "Elskov", "Hverdagsmennesker", "Rytmen", "Gyngen", "Modellen", "Bananen", "Racerne", "Munke og nonner", "Erotiske tegninger", "Cirkuspigerne", "Dyrene", "Nøglehullet", "Drømmen om flere piger", "Orgier", "Lesbiske piger", "Gratierne", "Bundet og viljeløs", "Smertens vellyst", "To verdener", "Slut!".

Ret morsom samling af billeder, der set med nutidens øjne er ret uskyldige. Der indledes også med en bemærkning til det engelske toldvæsen om venligst ikke at konfiskere eller beslaglægge bogen. Selv kalder forfatteren bogen for et stykke anarkistisk kulturhistorie. Her er bare numser og kvinder der tisser i en potte eller en høj hat. Indholdsmæssigt begynder denne bog, hvor "Med kærlig hilsen" bogen sluttede. Dvs ved postkort, der var så frække at de ikke kunne sendes som postkort. Bogen slutter med et billede af en sovende herre med en slap pik, som en halvnøgen pige holder i hånden.
Billederne er ikke reproduceret ret godt, men det er nok prisen på bogen, der har bestemt det.
Forsidebilledet af Gerda Marie Frederikke Wegener Porta, eller lidt kortere Gerda Wegener er ret fascinerende. Art Deco og lesbisk kærlighed mødes og sød musik opstår.
Show Less

Publication

Rhodos, 1971.

Language

Original language

Danish

Physical description

116 p.; 20.2 x 19.6 cm

ISBN

8774963015 / 9788774963011

Local notes

Omslag: Erik Nørgaard
Omslaget viser en tegning af et par unge kvinder, der leger med hinandens kønsdele
Ifølge bemærkning på side 98 er det en tegning af den danske kunstnerinde Gerda Wegener
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 6: En Wienerskøges historie af Josefine Mutzenbacher
Side 10: SAPI2503 er samme billede som vises på forsiden af "Din for evigt" af samme forfatter
Side 12: Vidtspredte bævere
Side 17: Flossie - en venus på 15
Side 18: En russisk danserindes erindringer
Side 30: Mit hemmelige liv
Side 43: Mand med himmelvendte øjne i samleje med model
Side 101: lebiske (typo for lesbiske)
Side 107: Pilleriet øverst til højre tror jeg også er i en af Erik Nørgaards andre bøger. Det nederste på side 106 vist også.
Side 112: En russisk danserindes erindringer

Pages

116

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.194 seconds