Troldepus i lejr

by Dines Skafte Jespersen

Hardcover, 1993

Status

Available

Library's review

Indeholder "En varm sommerdag", "Pus hjælper til", "En uhyggelig tur", "I lejren", "Nippe i knibe", "Pussi Troldunges telt", "Ud på tur", "En urolig nat".

"En varm sommerdag" handler om at Troldepus hellere vil være udenfor end sove middagssøvn som Troldefar, Troldemor og lille Pussi Troldunge.
Show More
Men da han har kigget på skyerne et stykke tid falder han i søvn. Et par vildfarne spejderdrenge kommer tæt på og vækker Troldepus. Han gør sig usynlig og får dem gennet væk fra Troldehøjen.
"Pus hjælper til" handler om at Troldepus får Kri-Kra og hans flok af krager til at finde ud af hvor spejdernes lejr er. Troldepus lægger en plan for at få skovens dyr til at hjælpe med at skræmme drengene til at gå den rigtige vej.
"En uhyggelig tur" handler om at planen lykkes og de to drenge, Bent og Jørgen, kan snart høre en af vennerne, kaldet Splejs, trutte i spejderhornet.
"I lejren" handler om at de to ikke har det store held med at blive troet, da de fortæller om de hjælpsomme dyr i skoven. Men de andre spejdere går med ud for at kigge efter dyrene. Imens leder Troldepus dyrene ind i lejren og fodrer dem med spejdernes aftensmad. Krumtaks kone, Nippe, kommer ind i telt og kan ikke finde ud igen.
"Nippe i knibe" handler om at spejderne kommer tilbage. Der var ganske rigtigt mange rådyrspor inde i skoven, så måske havde Bent og Jørgen ret? Der er i alt fald et rådyr fanget i et af teltene. Skovfogeden kommer til, men han tror ikke helt på deres forklaring om rådyr, der selv slipper fri. Og viser folk vej i skoven. 'Har I det altid så spændende?'
"Pussi Troldunges telt" handler om at Troldepus har nappet et tørklæde hos spejderne og bundet det om hovedet på Morten Hare. Det er ikke populært, så han tager det af igen og giver det til Pussi. Hun får det om hovedet og kan spejle sig i bækken og se hvor fint det ser ud. Troldefar og Troldemor har det varmt, så de tager et smut op til fjeldgubben i Norge. Pussi vil have et telt, men spejderne er taget hjem, så Troldepus bygger et telt af et par lagener. Det virker fint og Pussi sover sødeligt i den varme sommeraften. Troldefar og Troldemor kommer tilbage og kan godt se fidusen i at være udenfor den lumre troldehøj, så Troldepus laver også et telt til dem.
"Ud på tur" handler om at Pussi får Troldemor med på ideen om at tage på telttur til den anden ende af skoven. Troldefar bliver hjemme i Troldehøjen, men ville måske egentlig godt være plaget lidt mere, så han også kunne være med.
"En urolig nat" handler om at de bliver forstyrret om natten af skovfogeden og hans hund Ajax. Skovfogeden har gæster og en af dem er også med. Troldepus er træt af at Ajax forstyrrer dem, så han napper den og binder den til lågen hjemme ved skovfogeden. Troldepus og uglen Uhahu skræmmer skovfogeden og hans gæst en smule. Og Troldefar dukker op og tager de andre med hjem til Troldehøjen. Så alt endte lykkeligt selv om det nåede at blive lidt farligt. Uhahu!

Glimrende børnebog hvor det lige når at blive lidt farligt, inden det hele løser sig op igen!
Show Less

Genres

Publication

[Kbh.] : Chr. Erichsen, 1993.

Description

Troldebarnet Troldepus laver mange narrestreger.

Language

Original language

Danish

Physical description

66 p.; 15.7 cm

ISBN

8755502784 / 9788755502789

Local notes

Omslag: Karl Tornby
Omslaget viser en troldeunge og hans forældre, et telt, en ugle og en hare, et egern og en lille troldepige
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Illustrationer: Karl Tornby
Troldepus, bind 18
Side 38: om han vil havde det (typo for om han vil have det)
Side 67: Han var i godt humør. Det er både folk og trolde, når de får ret i en ting.

Pages

66

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1651 seconds