Troldepus, Mulle og Pusserlusser

by Dines Skafte Jespersen

Hardcover, 1988

Status

Available

Library's review

Indeholder "Pussi Troldunge bliver bange", "Mulles eventyr", "Steffen Stork bringer hilsen", "Fra Troldhøj til Snoghøj", "Pusserlusser fortæller", "Nu sker der noget", "Musen Piv hjælper til", "Og så kom fætter ud".

"Pussi Troldunge bliver bange" handler om at Troldepus og hans søster Pussi
Show More
Troldunge er kommet hjem fra øen med de mange fugle og er blevet proppet i bad af Troldemor. Peter Pindsvin, Morten Hare og egernet Rødtop kommer snart på besøg. Troldepus fanger en muldvarp, der prompte bider ham i pegefingeren. Troldepus kan fortælle at det på svensk hedder en sork.
"Mulles eventyr" handler om hvad Mulle fortæller. Den har fået en flyvetur med en stork, så derfor er den havnet midt inde i skoven. Den fortæller hvordan den lever under jorden og spiser regnorme.
"Steffen Stork bringer hilsen" handler om at en stork kigger forbi og prøver at fange sin muldvarp igen. Den klager over at man er ved at udrydde frøerne, så det er svært at finde føden. Den har en hilsen med fra en kat: 'Katten fra Snoghøj hilser ungerne fra Troldhøj. Kom og hjælp'.
"Fra Troldhøj til Snoghøj" handler om at Troldepus og Pussi tager til Snoghøj. De snakker med en stork, der fortæller hvordan der er mindre og mindre mad og at ungerne dør af kulde.
"Pusserlusser fortæller" handler om at de finder katten Pusserlusser. Den er blevet smidt udenfor fordi ejeren har fået besøg af en fætter, der ikke kan lide katte. Damen og hendes fætter går en tur og låser døren til huset. Men Troldepus har luret at de gemte nøglen over døren.
"Nu sker der noget" handler om at de tre lukker sig ind i huset. De kigger benovet på potteplanter og nips. Der er både klaver og en etagére. Troldepus driller fætteren ved at sætte en slå for døren, da han vil åbne og trække slåen fra, da damen åbner.
"Musen Piv hjælper til" handler om at de vil lukke musen Piv ind i huset, så damen vil have sin kat indenfor igen. Og så må fætteren jo rejse.
"Og så kom fætter ud" handler om at som sagt så gjort. Piv og Troldepus laver gæk med både damen og fætteren. Fætteren rejser surmulende efter at være vågnet til at der er bundet knuder på hans tøj. Katten kommer indenfor igen. Og den lover at Piv og dens familie nu er fredet i udhuset.

Sjov detalje med muldvarpen, der bider. Jeg har også prøvet det og den har skarpe tænder, så mon ikke også Dines Skafte Jespersen har haft fornøjelsen.
Show Less

Genres

Publication

[Hellerup] : Erichsen, 1988.

Description

Af Steffen Stork får Troldepus og Pussi Troldunge at vide, at katten Pusserlusser er i vanskeligheder. Troldungerne gør sig usynlige, og sammen med musen Piv kommer de katten til undsætning.

Language

Original language

Danish

Physical description

76 p.; 15.6 cm

ISBN

8755511546 / 9788755511545

Local notes

Omslag: Erik Ubby
Omslaget viser to troldebørn, der snakker med en kat og en mus
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Troldepus, bind 41
Side 15: Der er ingen grund til at hviske, når man taler sandhed. I kan jo holde jer for ørerne, hvis I ikke vil høre.
Side 27: Man må langt af led for at finde føden.

Pages

76

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.193 seconds