Troldepus på ødegården

by Dines Skafte Jespersen

Hardcover, 1979

Status

Available

Library's review

Indeholder "Knor bringer bud", "Missan dukker op", "Hannibal fortæller om kaninerne", "Troldepus hilser på Trampa", "I nattens mulm og mørke", "Hos Pärla og Missan", "Pussi Troldunge og den lille gris", "Moppi får gæster", "Med Moppi til skovs".

"Knor bringer bud" handler om at Troldepus
Show More
fortæller dyrene i skoven om hvordan han har fulgt aben Niko hjem til de folk, den bor ved. Peter Pindsvin, rådyret Krumtak, egernet Rødtop og Mikkel Ræv synes det er mærkeligt at nogle dyr overhovedet vil bo sammen med mennesker. Duen Knor dukker op med en hilsen fra hunden Hannibal, der lige har været hjemme et par dage, men ellers er på vej tilbage til Skåne med sine mennesker. Troldefar og Troldemor tager til gilde i Norge ved Dovrelasen. Og så tager Troldepus og Pussi Troldunge op til Hannibal. Hverken han eller familien er hjemme, så Troldepus og Pussi kigger indenfor i huset, men familien kommer hjem næsten med det samme, så de to troldeunger er lige ved at blive opdaget. I alt fald mener familien at der må have været nogen i huset, mens de var væk.
"Missan dukker op" handler om at Hannibal dukker op. Troldepus og hans lillesøster snakker med katten Missan. Den er egentlig en gårdkat på en gård i nærheden, men når danskerne dukker op, får den lov at være indekat ved dem. Den kommer fint ud af det med Hannibal efter at have sat sig i respekt med en hurtig klo. Missan får fat i Hannibal, der kommer stormende. Børnene Tom og Hanne følger efter den, så Troldepus og hans lillesøster må hurtigt gøre sig usynlige med deres hvide pinde. Senere driller de børnene lidt ved at flytte lidt rundt på nogle dartpile og børnene synes at der foregår mærkelige ting, men de kan ikke forstå hvordan.
"Hannibal fortæller om kaninerne" handler om at kaninerne er så mange at Hannibal ikke kan holde øje med dem alle på en gang, så de kan frit gnave alt i køkkenhaven ned til roden. Eller endda grave gulerødderne op. Mens Hannibal fortæller, morer Pussi Troldunge sig med at gynge i Hannes hængekøje. Der er så mange kaniner fordi en af gårdmændene har skudt en masse ræve, så hans kone kunne få en pels af ræveskind. En af køerne på gården hedder Pärla og holder sig til ved Troldepus, fordi han gider klø den i nakken. Hannibal kan fortælle at kaninernes leder hedder Trampa og er en stor tamp.
"Troldepus hilser på Trampa" handler om at Troldepus forsøger med det gode at få Trampa og kaninerne til at frede køkkenhaven. Det lykkes ikke. Imens tømrer Tom og Hanne en kaninfælde sammen. Troldepus og Pussi tester den af og den virker i alt fald fint til at kunne fange Pussi i.
"I nattens mulm og mørke" handler om at Troldepus om natten fanger kaninerne en ad gangen med Trampa som nummer et og propper dem ind i buret. Han truer dem med at lade Hannibal bide dem ihjel, så de er meget villige til at indgå en handel med ham. Alle kaninerne pånær Trampa får lov at gå, men han skal blive til Tom og Hanne har set ham i fælden. Det gør de om morgenen og så får Trampa lov at stikke af.
"Hos Pärla og Missan" handler om at Pärla giver Pussi et lift ind i stalden, hvor hun og Troldepus kan se sig om og snakke med Missan. Og se på at køerne bliver malket med en malkemaskine.
"Pussi Troldunge og den lille gris" handler om at Pussi Troldunge har gemt sig ret godt i stalden. Gårdmanden er lige ved at opdage hende, men Troldepus er i nærheden og kaster en lille gris op til ham. Troldepus ved at de risikerer skældud, hvis Troldefar og Troldemor når at komme hjem før de selv kommer hjem, så han mener at det er på tide at vende næsen hjem. Først skal de dog lige hilse på gårdhunden Moppi.
"Moppi får gæster" handler om at gårdhunden er en lille lavbenet brun hund. Den er venlig nok, men keder sig, så Troldepus tager den med ud i skoven.
"Med Moppi til skovs" handler om at Moppi viser rundt i skoven. Her har engang ligget en gård og man kan stadig se spor af gårdspladsen og en brønd. Imens kigger Pussi rundt i huset og kommer lidt i vejen for gårdkonen, Birgit, der er ved at bage. Manden Sven Erik kommer til og han synes at der sker nogle underlige ting den dag. Måske er der tomter og trolde på spil? Og det er der jo faktisk. Bedstefar Fjeldgubben giver Troldepus et praj om at Troldefar og Troldemor er på vej hjem og så når Troldepus og Pussi lige at komme først. Omend det er øsende regnvejr, da de kommer hjem.

Det her er vist nærmest en fortsættelse af første gang Troldepus var med Hannibal i Skåne.
Show Less

Genres

Publication

[Kbh.] : Erichsen, cop. 1979.

Description

Troldebarnet Troldepus laver mange narrestreger.

Language

Original language

Danish

Physical description

86 p.; 15.4 cm

ISBN

8755506801 / 9788755506800

Local notes

Omslag: Karl Tornby
Omslaget viser to troldeunger sammen med en hund, en ko og nogle kaniner ved et stengærde
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Illustrationer: Karl Tornby
Troldepus, bind 30

Pages

86

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1595 seconds