Troldepus i mosen

by Dines Skafte Jespersen

Hardcover, 1980

Status

Available

Library's review

Indeholder "Pussi Troldunge keder sig", "Pus og Pussi bygger hus", "Nede ved åen", "Sjov i mosen", "Steffen Stork fortæller", "En stak med Pussi i", "En kasse med blomster på og kager i ", "Legepladsen bag hytten", "Steffen og hans kone hjælper til".

"Pussi Troldunge keder sig" handler om at
Show More
Troldepus har været længe om en tur til Australien og bagefter har været over ved Mikkel Ræv for at se til Spids og Sortøre, inden han kom hjem. Nu får han besked af Troldefar og Troldemor på at lege med sin lillesøster Pussi Troldunge, så hun ikke skal føle sig forsømt og ladt alene. Han får hende og Peter Pindsvin med på at bygge et lille hus i den fjerne ende af skoven, hvor mosen begynder.
"Pus og Pussi bygger hus" handler om at de fletter nogle pilegrene sammen og Peter Pindsvin finder bær og blade, indtil han bliver forskrækket over at Odder-Ras dukker op. Denne er bedre til at finde store blade end Peter Pindsvin, så det hjælper på byggeriet.
"Nede ved åen" handler om at det er varmt at samle blade, så de tager en dukkert i åen. Peter Pindsvin vil hellere sove. Han bliver dog forskrækket over at opdage at et par mennesker har fundet deres lille bladhytte. Det er et par store drenge og Pus og Pussi følger efter dem.
"Sjov i mosen" handler om Pus og Pussi ser at drengene skal hjælpe til med at lave tørv. Nogle mænd henter tørven i en trillebør og så bliver det trampet i forme og tørret.
"Steffen Stork fortæller" handler om at storken er lidt træt af tørv, for de bliver brugt i gårdens komfur og røgen går nemt ned i storkereden, så storkene er ved at blive kvalt. Troldepus og Pussi går tilbage til tørvestablerne og ser på konerne, der vender tørvene, så de kan tørre. Troldepus morer sig med at trække i sløjferne på deres kjoler og Pussi er ved at dø af grin. Nogle af tørvene bliver stakket i runde stakke, så de kan tørre helt færdig.
"En stak med Pussi i" handler om at Pussi jo er usynlig for drengene, når hun har den hvide usynlighedspind i munden, så hun sætter sig og lader dem bygge en stak tørv omkring hende. Men det er jo upraktisk at skulle sidde der resten af dagen til menneskene går hjem, så Troldepus redder hende ud. Det vælter stakken med tørv og Troldepus og Pussi morer sig med at bygge den op igen. Drengene kan se måbende til, for troldebørnene er jo usynlige.
"En kasse med blomster på og kager i " handler om at Troldepus finder den kasse med kager, som folkene har taget med ud. Han deler rundhåndet ud af kagerne til sig selv, Pussi og et par heste. Hestene giver til gengæld en ridetur, så folkene undrer sig over hestenes opførsel og lidt senere undrer de sig over hvorfor der kun er en syv-otte kager tilbage. Troldepus lader de tiloversblevne kager flyve op og lande ved børnene og det affinder folkene sig så med.
"Legepladsen bag hytten" handler om at Troldepus og Pussi går med de små børn hen på en lille legeplads de har indrettet med en gynge og nogle markeringer hvor de kan lege med pinde og forestille sig at det er køer, tyre og kalve. Der er tre drenge og to piger. Den mindste pige, som bare bliver kaldt Søster, bliver træt af at den største pige, Anna, hele tiden bruger gyngen og går sin ven. Da de andre tænker på hvor hun blev af, er hun allerede langt væk.
"Steffen og hans kone hjælper til" handler om at Troldepus finder Søster der lige er faldet i et mosehul og får hende op på land igen med hjælp fra menneskene. Han får Steffen Stork og hans kone til at cirkle rundt over mosehullet. Troldepus kommer også op og han finder sin ønskestav igen, som han havde tabt i vandet. Det er godt for så når de hjem til spisetid.

Odderras eller Odder-Ras er vist bare to stavemåder for det samme navn.
Show Less

Genres

Publication

[Kbh.] : Erichsen, 1980.

Description

Troldebarnet Troldepus laver mange narrestreger.

Language

Original language

Danish

Physical description

77 p.; 15.7 cm

ISBN

9788755504417

Local notes

Omslag: Karl Tornby
Omslaget viser børn, der stakker tørv op til små runde huse, mens en stork og et par troldebørn ser til
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Troldepus, bind 24

Pages

77

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1337 seconds