Juleaften i bogladen

by Jan Fridegård

Paper Book, 1958

Status

Available

Library's review

Sverige, ca 1950
Den ret unge indehaver af et lille antikvariat står juleaftensdag og kigger ud på mylderet af handlende, der alle går hans butik forbi. En stor skuespiller kommer forbi for at sige glædelig jul og køber en bog med vers. En højadelig russerinde, der er flygtet fra de røde,
Show More
kommer forbi og køber to bøger. Courts Mahler: Blaat Blod og Marlitt: Grevinde Gisela. En dreng køber Buffalo Bill for en krone. En bankmand køber et par statistikbibler. Antikvaren lægger nogle flot trykte bøger - otte romaner af Carl Johan Love Almqvist i rød indbinding og med guldtryk på ryggen - ud i vinduet, selv om han egentlig gerne havde beholdt dem for sig selv, men det giver bonus. En solid arbejder kommer forbi og køber dem for 30 kroner og så har antikvaren penge til at rejse hen til sin far i julen. Faren spørger til handelen og sønnen svarer at han har penge takket være Carl Johan Love Almqvist, så faderen beder ham hilse.
Antikvaren tænker på sin kat, der nu passer butikken og har fået pølse, fisk, mælk og vand at holde jul med. Og så tænker han på de flotte bøger med et lille stik i hjertet.

Julestemning
Show Less

Publication

Selskabet Bogvennerne, 1958.

Language

Original language

Swedish

Physical description

33 p.; 17.2 cm

Local notes

Omslag: Frits Bruzelius
Omslaget viser en mand, der står inde i en boghandel og kigger ud
Samme illustration findes på side 9
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra svensk "Julafton i boklådan" af Orla Lundbo
Givet videre til Karen som julegaveindpakning.
Illustrationer: Frits Bruzelius

Pages

33

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.282 seconds