Døden

by Asser Hedegård Thomsen

Paperback, 2023

Status

Available

Library's review

Indeholder "Ikke at kimse ad", " Har Tom Cruise skidt i bukserne?", " Kraniekalot i fryseren", " En rødhåret onkel", " Hjælp dig selv før du dør", " Ør i hovedet", " Jesus i oppustelige bukser", "Leder efter sladderhanke", " Spis den, Mulle", " Op til 100 sekunder", " Dumt, bøv", " Den
Show More
sidste sesambolle", " Flygter fra flyshow", "Når ilten rinder ud", " Stakkels Mis", " Døden er en proces", " De døde får vinger", " Stiv som en pind", " Tovtrækning med Skipper Skræk", "Den døde bliver levende", " Tarmene er skurken", " Savsmuld i overskægget", " Hundesulten", "Styr på sagerne", " Hvad der sker ved Jysk, bliver ved Jysk", " Ring til politiet", " Alle dør en gang", "Daglig død og ødelæggelse", " Blodrøde tennissko", " Solskoldning og slushice", " Syv krimier på natbordet".

Bogen starter med Top Gun og Goose, der dør af et kranietraume, da cockpittet bliver siddende mens han bliver skudt ud med katapultsædet. Mens Goose og Maverick flyver, får deres hjerner ilt fra en iltmaske og hæmaglobinet i blodet transporterer iltet til hjernen som en rødhåret onkel ved pakkeleg. Uden ilt pvkrs hjrnen og man bsvmer af ildmngl. Blodkredsløbet blev påvist af William Harvey ca år 1600. I 1700'tallets Bologna opdage anatomen Antonio Maria Valsalva at svælget er forbundet med mellemøret via det eustakiske rør. Jagerpiloters G-dragt kunne måske have hjulpet Jesus på korset og så kunne påsken have varet en uge?
Kvælning og Mixed Martial Arts er et godt mix til undervisning. Her bliver folk kvalt ofte og kommer til sig selv igen, men er det nu også ufarligt? Blodopstemning som biler, der vil væk fra et stort event.
Hjertemassage er beskrevet første gang af William Kouwenhoven, James Jude og Guy Knicker i 1960! Dog inklusive kombinationen med elektrisk stød hvis der er hjertekammerflimren. Ligpletter, dødsstivhed og manglende ligpletter på skulderbladene, når den døde ligger på ryggen. Nazisternes dødslejre i blandt andet Chelmno. Belźec, Treblinka, Sobibór, Majdanek og Auschwitz Birkenau. Dødsstivhed er ren kemi. Tilbage i 1812 har Pierre-Hubert Nysten beskrevet processen. Men den afhænger af mange ting, så det kan være svært at regne ud hvornår døden indtraf.
Danny Trejo og kreativ brug af tarme. Bakterier, gas og maddiker. Og hunde og andre kæledyr.
Ligsyn. Frances Glessner Lee og retsmedicin som praksis. Små dukkehuse i 1:12 og Nutshell Studies of Unexplained Death. Hjerte-kar-sygdomme og ballonudvidelser - Andres Grüntzip og Zürich i 1977. Registret over dødsårsager. I forhold til Finland obducerer vi kun en sjettedel så mange, men bruger 13 gange så ofte en upræcis dødsårsag.
Ignaz Semmelweis lagde i 1847 mærke til at fødende kvinder havde en overdødelighed på de afdelinger, hvor lægestuderende bistod i forhold til de afdeliinger, hvor det var sygeplejersker. Obligatorisk håndvask med klorvand fik dødeligheden til at falde fra 18% til 2%. Nu er vi klogere, men der sker stadig uheld som fx koster et par sko. Og en gang imellem giver noget i en sag et stik i hjertet, men normalt er arbejde og fritid skilt ad. Et specielt arbejde, men stadig bare et arbejde. Han havde gerne set sin mor læse bogen, men hun døde pludseligt med syv krimier på natbordet. Men sådan er det bare.

Glimrende lille sag fra Assers hånd. Jeg kan godt lide hans stil.
Show Less

Publication

[Aarhus] : Aarhus Universitetsforlag, 2023.

Description

Spændende, lille bog om retsmedicin fra den populære serie "Tænkepauser". Henvender sig bredt til læsere med interesse i kriminalsager og retsmedicin

Language

Original language

Danish

Physical description

60 p.; 17.9 cm

ISBN

9788772197326

Local notes

Omslag: Camilla Jørgensen, Trefold
Omslaget viser forfatternavnet og titlen sat med sort på hvid baggrund
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Tænkepauser, bind 112
Side 12: Preben Geertinger og hans bog hvor en ulykke i en brønd med iltmangel beskrives
Side 30: Personer, der findes hængte, har ligpletter, der som lange handsker og strømper dækker hænder og fødder.

Pages

60

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1344 seconds