Britiske seriemordere : et studie i ondskab

by Lone Theils

Hardcover, 2023

Status

Available

Library's review

Indeholder "Forfatterens forord", "Sagen om Ian Brady og Myra Hindley", " Manden i telefonboksen", " Kufferternes hemmelighed", " Alene i tivoli", " Den forsvundne handske", " Myra forelsker sig", " Det perfekte mord", " Eftersøgning på heden", " Tårer og fortalelser i retten", " Tilståelse med
Show More
20 års forsinkelse", " Kvinden i gymnastiksalen", "Sagen om Fred og Rosemary West", " Den typiske seriemorder", " En barndom fuld af vold", " Mødet med kærligheden", " Lige børn leger bedst", " Ulykke, utroskab og mord", " Et ultimatum fra far", " En bøde på 100 pund", " Husk, hvad der skete med Heather", " Minigraver i haven", " Checkhæfte-journalistik", " Jeg vil vente på dig, darling", " En gave til Rose", " Er der flere ofre?", "Sagen om The Yorkshire Ripper", " Den dag barndommen stoppede", " Fem års terror", " Kolonihavemordet", " Tag natten tilbage", " Hello, George", " Thatcher griber ind", " Det store gennembrud", " Den stille mand med den grimme sweater", " Retssagen og den blinde mand", "Kilder", " Myra Hindley og Ian Brady", " Fred og Rosemary West", " Peter Sutcliffe, The Yorkshire Ripper".

Ian Brady og Myra Hindley har fem mord på samvittigheden, Edward Evans på 17 år, Lesley Ann Downey på 10 år, John Kilbride på 12 år, Pauline Reade på 16 år og Keith Bennett på 12 år. Liget af Keith Bennett er aldrig fundet.
Fred og Rosemary West har mindst tretten mord på samvittigheden, Anne McFall på 18 år, Mary Bastholm på 15 år, Charmaine West på 8 år, Catherine 'Rena' Costello på 27 år, Lynda Gough på 19 år, Carol Ann Cooper på 15 år, Lucy Partington på 21 år, Thérèse Siegenthaler på 21 år, Shirley Hubbard på 15 år, Juanita Mott på 18 år, Shirley Robinson på 18 år, Alison Chambers på 16 år, Heather West på 16 år. Liget af Mary Bastholm er aldrig fundet. Anne McFall var højgravid.
Peter Sutcliffe har tretten mord på samvittigheden, Wilma McCann på 28 år, Emily Jackson på 42 år, Irene Richardson på 28 år, Patricia Atkinson på 32 år, Jayne MacDonald på 16 år, Jean Jordan på 20 år, Yvonne Pearson på 21 år, Helen Rytka på 18 år, Vera Millward på 40 år, Josephine Whitaker på 19 år, Barbara Leach på 20 år, Marguerite Walls på 47 år, Jacqueline Hill på 20 år.

Tre sager med britiske seriemordere. Det lykkes for dem at gå under radaren i forbløffende lang tid. Der er voldelige forældre og misbrug på alle leder og kanter, når man kigger på forbrydernes baggrunde. Og et samfund, hvor børnehjemsbørn og prostituerede nemt kan forsvinde uden at nogen finder det værd at kigge nærmere på. Noget af det har bund i fædrenes død eller traumatiserende oplevelser i anden verdenskrig. Ian Brady og Myra Hindley er interessante, fordi de supplerer hinanden så godt. Hver for sig var ingen af dem måske blevet morder?
Fred og Rose bliver rodet ind i britiske Tabloid-avisers kamp på checkhæftet om at få den bedste historie. En af efterforskerne i sagen, Hazel Savage, bliver taget af sagen, fordi hun er blevet tilbudt penge af et forlag for at fortælle om sagen.
Peter Sutcliffe slår prostituerede ihjel. Den første fordi hun har hånet ham, men resten er bare fordi han har fundet ud af at han kan lide at slå dem ihjel. Han optrapper og slår også en helt tilfældig pige ihjel. Efterforskeren George Oldfield bliver sat på sagen, men han fokuserer på noget, der ikke er rigtigt. Nemlig at en mand, der har indtalt en hån mod Oldfield og efterforskningen, er den ægte vare. Men faktisk er det bare en svindler. Sutcliffe er inde til afhøring fire gange, men slipper hver gang fordi stemmen ikke passer. Da DNA sekvensering mange år senere kommer på banen, finder politiet John Samuel Humble med det samme. Han nærer et berettiget had til politiet, men hånebåndet kommer til at koste ham 8 års fængsel, men han dør under afsoningen, så det bliver kun til 3 år. Margaret Thatcher er rasende over den resultatløse efterforskning og lægger pres på politiet, der skifter det lokale politi ud med folk fra Scotland Yard. Men det er nu det lokale politi, der møder Sutcliffe sammen med en prostitueret Olivia Reivers i en bil med stjålne nummerplader. Han bliver taget med på stationen og de opdager en hammer, som han har fået smidt fra sig undervejs. Så han tilstår. I maj 2001 får han en dom på 20 x livstid. I 2020 får han Covid-19 og dør af det.

Bogen her er godt skrevet og hurtigt læst. Men får indtryk af at en efterforskning nemt kan tage lang tid og resultere i fejl på grund af personfnidder i politiet.
Show Less

Publication

Kbh. : Lindhardt og Ringhof, 2023.

Language

Original language

Danish

Physical description

180 p.; 22.1 cm

ISBN

9788727019963

Local notes

Omslag: Thomas Szøke, Eyelab
Omslaget viser fingeraftryk, fotos og tidsplaner forbundet med rød tråd sat fast med blå tegnestifter
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 63: Det er noget, alle familier gør, men man taler ikke om det.

Pages

180

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.2189 seconds