Heksen

by Peter O'Donnell

Other authorsEnrique Badia Romero (Illustrator)
Paper Book, 1996

Status

Available

Library's review

Indeholder "Truslen fra det ukendte" og "Heksen".
"Truslen fra det ukendte" handler om hvad der meget ligner den første kontakt mellem mennesket og rumvæsener. En professor Carson er med en milliardær Daniel Simm ude på dennes yacht for at kigge nærmere på en ø, hvor nogle statuer af
Show More
"Vogterne" skal undersøges. Motoren på yachten stopper og en flyvende tallerken dukker op på øen. Flere af de andre Laura Bennet, Bernard Lane, kaptajnen og besætningen siger at de har set den lande. To mænd går i land og rapporterer at de får kontakt men at deres kamera bliver sat ud af spillet. Og så bliver der tavst. Carson rapporterer til Tarrant, der sender Willie og Modesty Blaise. De lytter til alle forklaringer, men vil gerne selv se sig om. Om natten hopper de i skjul i en gummibåd og tager ubevæbnede ind til øen. En høj skikkelse med hundehoved iagttager dem. De går nærmere og besvimer. Senere bliver de vækket af Rayburn og Bell, der fortæller at de har været inde i rumskibet og har fået telepatisk besked om at gå tilbage til yachten. Imidlertid vil Willie og Modesty stadig gerne videre og så er Bell og Rayburn nødt til at trække pistoler og tvinge dem til at gå med op til lederen Paul Hengist. Han kontakter Daniel Simm og de enes om at Willie og Modesty skal dø. Planen er at lade rumskibet og en stor del af øen forsvinde i en stor eksplosion og så må Modesty og Willie ryge med. De undslipper ved at hoppe ud over en klippekant og ned i havet, men Hengist tror at de er døde. I stedet laver de en tømmerflåde og smutter tilbage til yachten om natten og fortæller Tarrant det hele. Næste dag samler de hele yachtens besætning og fortæller dem at de er afsløret. Hele planen var at få verdens befolkning til at samle sig og derved undgå nationalstater og deres trang til at føre krig mod hinanden. Men den plan gik altså i vasken og Modesty og Willie vil ikke forfølge de sammensvorne bare på grund af et enkelt mordforsøg.
"Heksen" handler om en bande ledet af Søster Binks, der holder en finanstroldmand Stuart Wallace fanget i kælderen på hans egen ejendom Wilderness. De andre hjerner bag er Jason og Booth. En dag dukker niecen Peggy Western fra Montreal op og opdager hvad der foregår. Modesty redder niecen fra den sikre død i hænderne på Binks og sætter en plan i værk for at skræmme livet af Binks banden. En læge Gordon Ritchie med en masse morsomme replikker og Jacko med den følsomme næse er med på sidelinien. Willie Garvin infiltrerer bandens hus ved at spille læge, men uheldigvis er der en af folkene, der genkender ham. Han bliver taget til fange, men har en lille radio og antenne med, så han og Stuart Wallace kan kommunikere med Modesty. På et aftalt tidspunkt bryder Modesty ind i huset, mens Willie bryder ud. Jason og Booth får kolde fødder, så Binks slår dem ihjel. Senere kommer Binks og Modesty op at slås og Modesty får smidt Binks ud af vinduet. Her går Binks egne kamphunde rundt, så det overlever hun ikke.
Binks og hendes ofre er de eneste døde, for resten af banden er stukket af. Stuart forklarer politiet at han slap fri, da forbryderne kom op at slås. Willie og Modesty fortrækker og efterlader Gordon og Peggy alene. Desværre for Peggy, går Gordon mere op i laks end i lækre sild, så hun kommer til at kede sig bravt.

Meget underholdende tegneserie med en dejligt underspillet humor.
Show Less

Genres

Publication

[Lyngby] Bogfabrikken 1996

Language

Original language

English

Physical description

64 p.; 29.7 cm

ISBN

8772974400 / 9788772974408

Local notes

Omslag: Enrique Badia Romero
Omslaget viser Modesty og Willy ridende på en kost
Omslaget er bare en farvelagt tegning fra side 35.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Take Me To Your Leader" af Jens Peder Agger
Oversat fra engelsk "Highland Witch" af Jens Peder Agger
Modesty Blaise, bind 15
Side 41: Min store svaghed er at jeg er svag.
Side 41: I virkeligheden er de som brødre for hinanden... Kain og Abel, for eksempel.
Side 45: Til sidtst blev jeg (typo)
Side 48: Der er ikke noget, jeg hellere vil, end hjælpe to sindssyge med at drille en flok nådesløse mordere.

Pages

64

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.0934 seconds