The Stories of Ray Bradbury Volume 2

by Ray Bradbury

Paperback, 1983

Status

Available

Call number

823.9

Library's review

Indeholder "Drunk, and in Charge of a Bicycle, an introduction by Ray Bradbury", "The Wonderful Ice Cream Suit", "Dark They Were, and Golden-Eyed", "The Strawberry Window", "A Scent of Sarsaparilla", "The Picasso Summer", "The Day It Rained Forever", "A Medicine for Melancholy", "The Shoreline at
Show More
Sunset", "Fever Dream", "The Town Where No One Got Off", "All Summer in a Day", "Frost and Fire", "The Anthem Sprinters", "And So Died Riabouchinska", "Boys! Raise Giant Mushrooms in _Your_ Cellar!", "The Vacation", "The Illustrated Woman", "Some Live Like Lazarus", "The Best of All Possible Worlds", "The One Who Waits", "Tyrannosaurus Rex", "The Screaming Woman", "The Terrible Conflagration up at the Place", "Night Call, Collect", "The Tombling Day", "The Haunting of the New", "Tomorrow's Child", "I Sing the Body Electric!", "The Women", "The Inspired Chicken Motel", "Yes, We'll Gather at the River", "Have I got a Chocolate Bar for You!", "A Story of Love", "The Parrot Who Met Papa", "The October Game", "Punishment Without Crime", "A Piece of Wood", "The Blue Bottle", "Long After Midnight", "The Utterly Perfect Murder", "The Better Part of Wisdom", "Interval in Sunlight", "The Black Ferris", "Farewell Summer", "McGillahee's Brat", "The Aqueduct", "Gotcha!", "The End of the Beginning".

"Drunk, and in Charge of a Bicycle, an introduction by Ray Bradbury" handler om ???
"The Wonderful Ice Cream Suit" handler om seks mænd, Martinez, Villanazul, Manulo, Dominguez, Vaminos og Gomez, der går sammen om at købe en flot habit til 60$. Det kan kun lade sig gøre, fordi Gomez omhyggeligt har fundet de fire andre, som har samme højde, drøjde og kropsbygning som han selv. Den første aften får de den hver en halv time. Gomez har fortrudt at tage Vaminos med, for er han ikke lidt af en klodsmajor? Vil han ikke ødelægge habitten? Gomez, Manulo, Dominguez, Villanazul og til sidst Martinez går ud i byen og får en fantastisk oplevelse med den flødeis-farvede habit. Efter midnat er det så Vaminos, der lige skal skrubbes ren inden han får lov. Da han er kommet udenfor døren og den er lukket, tager han sit lommetørklæde frem og river det midtover. De andre forfærdes over lyden og synes ikke det er en god spøg. Vaminos går ned på en berygtet bar og kommer i dårligt selskab. De andre holder øje med ham og forsøger at redde ham ud af et slagsmål, men de bliver selv lakket godt til. Ude på gaden bliver Vaminos kørt ned, mens han har habitten på. Den kommer ikke noget til, men Vaminos må bytte tøj med de andre for at ambulancefolkene ikke skal klippe i habitten. Villanazul kører med i ambulancen og de fire andre står tilbage. De renser og stryger habitten, så den er frisk og ny igen. På vej hjem møder José Martinez den unge kvinde Celia Obregon. Hun har lagt mærke til ham da han havde habitten på, men fortæller ham at han ikke behøver den. Han går tilbage til de andre og de nyder at have habitten og tænke på alt det, de vil gøre. Og at det er synd, hvis de bliver rige og derfor alle har deres egen habit.
"Dark They Were, and Golden-Eyed" handler om Harry Bittering, hans kone Cora og deres tre børn, Tim, Laura og David, der kommer til Mars sammen med nogle andre passagerer fra en raket. De bygger sig et lille hus, men Harry vil hellere tilbage til Jorden igen. Selv om der ingen marsboere er der mere og selv om der snart vil være en million mennesker på Mars, er familien bange. En dag rammer atomkrigen Jorden og der kommer ikke flere raketter til Mars. De har taget planter og træer med fra Jorden og de trives fint, men Harry synes at de er anderledes. Det er rigtigt at de har fået andre farver end på Jorden og menneskene og dyrene har også ændret sig. Selv Harry er ved at ændre sig, men han kæmper imod og begynder at bygge en raket. Et ord falder ham ind, Iorrt. Det er det gamle marsiske ord for Jorden. Børnene kalder ham Utha. Det er marsisk for Far. De andre nybyggere tager op i bjergene til de gamle marsiske bygninger der. Harry og Cora følger med og raketbyggeriet bliver sat på pause. Børnene kalder sig nu Ttil, Linnl og Werr. Efter at have boet i marsbygningerne hele sommeren, overvejer de slet ikke at tage tilbage til de grimme huse, som jordmenneskene boede i. Fem år senere lander en raket fra Jorden og et hold soldater begynder forfra med at kortlægge området og planlægge hvor næste hold kolonister skal bo. Oppe i bjergene er der nogle fredelige marsboere, der ikke har nogen erindring om menneskene eller hvor de blev af.
"The Strawberry Window" handler om en nybyggerfamilie på Mars. Carrie og Bob. Carrie har hjemve og Bob får sendende nogle af deres gamle ting fra Jorden. Et jordbærfarvet vindue og et klaver og verandaen fra deres gamle hus.
"A Scent of Sarsaparilla" handler om William Finch, der rydder op på loftet over nogle dage. Hans kone Cora er utilfreds med tempoet, men han mener at loftet er som en tidsmaskine, der fører ham tilbage til ungdommen. Ja, faktisk er en rigtig tidsmaskine og han tilbyder hende at være med. Hun afslår, så han forsvinder (måske bare gennem et åbent tagvindue) og efterlader bare lugten af sarsaparil.
"The Picasso Summer" handler om ???
"The Day It Rained Forever" handler om et hotel i ørkenen. Der er kun et par gæster, Terle og Smith, der har været der i årevis, men så kommer en bil med den nyligt pensionerede miss Blanche Hillgood. Hun har en harpe med og når hun spiller på den, regner det. Og tørken har ellers varet i halvtreds år.
"A Medicine for Melancholy" handler om Camilla Wilkes, der er syg. Men manden Bosco helbreder hende, da hendes seng er stillet udenfor om natten.
"The Shoreline at Sunset" handler om ???
"Fever Dream" handler om drengen Charles på femten, der er blevet syg. Han føler at sygdommen overtager først hans ene hånd, så den anden, så armene og benene, men lægen hører ikke rigtigt efter. Næste dag er han helt rask og vil gerne i skole og trykke alle i hænderne. Lidt skræmmende måde at sprede en ny sygdom på.
"The Town Where No One Got Off" handler om et par handelsrejsende i et tog. De snakker om byer, hvor ingen står af og den ene af dem bestemmer sig for at stå af ved næste stop, der hedder Rampart Junction. Han bruger dagen på at gå rundt i byen, hvor der næsten ingenting sker. En mand har siddet på perronen og ventet i årevis. De to udveksler tanker om at begå det perfekte drab på en helt ubekendt person. Men det ender med at de skilles igen uden at have gjort vold på hinanden. Den handelsrejsende står længe og læner sig ud af døren i togvognen og kigger ud i mørket, mens fartvinden brøler omkring ham.
"All Summer in a Day" handler om Venus med evindelig skydække, men en gang hvert syvende år kommer solen frem en enkelt dag. I skolen bliver Margot drillet, fordi hun som den eneste kan huske solen. Så da dagen kommer, låser klassen hende inde i et skab hele dagen.
"Frost and Fire" handler om ???
"The Anthem Sprinters" handler om ???
"And So Died Riabouchinska" handler om bugtaleren John Fabian, der optræder med sin smukke dukke Riabouchinska. En dag dukker et lig af en mand Ockham op i teatret og opdageren Krovitch begynder at stille spørgsmål til John, hans kone Alyce og Douglas, der er Fabians agent og Alyces elsker. Riabouchinska får Fabian til at fortælle hvordan Ockham truede med at afsløre at Riabouchinska var modelleret over hans første assistent og hvordan Fabian slog Ockham ihjel. Derefter er Riabouchinska helt tavs og død.
"Boys! Raise Giant Mushrooms in _Your_ Cellar!" handler om ???
"The Vacation" handler om ???
"The Illustrated Woman" handler om ???
"Some Live Like Lazarus" handler om ???
"The Best of All Possible Worlds" handler om ???
"The One Who Waits" handler om ???
"Tyrannosaurus Rex" handler om ???
"The Screaming Woman" handler om Margaret Leary på ti år. Hun hører en kvindestemme skrige under jorden på den tomme grund i nærheden af hvor hun bor. De andre voksne tager hende ikke alvorligt. Skrigene holder op, men i stedet synger kvinden en lille sang, som kun Margarets far og fru Nesbitt kender. Det får sat fut i Margarets far og hr Charles Nesbitt bliver sikkert snart hentet af politiet.
"The Terrible Conflagration up at the Place" handler om fjorten IRA-mænd, Riordan, Casey, Kelly, Nolan, Timulty, Murphy, Brannahan, Blinky Watts, Rooney, Flannery, Tuohy, Hannahah, Bannock, Toolery, der vil brænde huset af som Lord og Lady Kilgotten bor i. Men de kommer til at tale med Lord Kilgotten, der lyder lettet over at slippe af med det store hus, men påpeger at der er kunstskatte som bør gå videre til den irske stat og ikke bare brændes af. Mændene drager af med malerier og andet, som de vil opbevare hjemme hos sig selv og så komme tilbage og brænde huset af. Men det går op for dem at det er besværligt og at deres koner ikke vil have nøgenbilleder hængende også selv om det er Rubens, der har malet dem. Og at det er latterligt at have en Renoir hængende, hvis man ikke har råd til at have en ko. Så Lord Kilgotten får sine malerier tilbage og huset bliver ikke brændt af.
"Night Call, Collect" handler om ???
"The Tombling Day" handler om at den gamle kirkegård ikke har været i brug i 50 år og regeringen vil anlægge en vej gennem den, så slægtningene til de begravede vil grave knoglerne op og stikke ned et andet sted. Bedstemor Loblilly får William Simmons jernkiste gravet op og får ham med hjem. Og danser af fryd, da hun kan konstatere at hun er yngre end ham selv om hun er firs.
"The Haunting of the New" handler om ???
"Tomorrow's Child" handler om Peter Horn og hans kone Polly Ann, der får et barn. Men under fødslen opstår der en dimensionel strukturforvridning, der skyldes at de ny fødsels- og hypnosemaskiner samtidig kortslutter og fungerer forkert. Så barnet ligner en lille blå pyramide med seks slangelignende vedhæng og tre øjne. De kalder den lille for Py. Og set fra dens side er de nogle venlige terninger. De får Py med hjem og lægen Dr Wolcott mener at der er håb om at Py trukket ud af den fjerde dimension. Det går Polly på nerverne at Py er en pyramide og hun begynder at ryge og drikke for meget. Det går Peter på nerverne og han begynder også at drikke. En dag kommer han hjem og opdager at Polly går tur med Py udenfor. Peter er desperat og siger til Wolcott at det haster. Wolcott har ikke fundet en måde at få Py ud af den underlige dimension, men måske en måde at få andre ind i den. Peter og Polly går med til eksperimentet. Og det går fint. Wolcott bliver helt rørt over at se den hvide aflange figur og den smalle hvide firkant holde om den lille blå pyramide.
"I Sing the Body Electric!" handler om ???
"The Women" handler om at der opstår et kvindelig væsen i havet og at det kigger begærligt på manden i et par, der soler sig på stranden. Kvinden forsøger at holde på manden, men det ender alligevel med at han bliver taget af havet og drukner.
"The Inspired Chicken Motel" handler om en families biltur rundt i flere stater for at finde arbejde under depressionen i 1932. På et model hvor der er også er en hønsefarm får de et æg at se, hvor hønen i kalkoverfladen har skrevet at det snart bliver godt igen.
"Yes, We'll Gather at the River" handler om ???
"Have I got a Chocolate Bar for You!" handler om ???
"A Story of Love" handler om ???
"The Parrot Who Met Papa" handler om ???
"The October Game" handler om en mand, der hævner sig grusomt på sin kone ved at slagte datteren Marion og lade delene indgå i legen: Heksen er død.
"Punishment Without Crime" handler om en rig mand, der får lavet en meget vellignende robotudgave af sin utro kone, Ellie. Han skyder robotten og bliver dømt for mord og henrettet, selv om det blot var en robot, han skød. Robotfirmaets direktør og teknikere bliver også dømt for medvirken til mord og henrettet.
"A Piece of Wood" handler om ???
"The Blue Bottle" handler om ???
"Long After Midnight" handler om ???
"The Utterly Perfect Murder" handler om ???
"The Better Part of Wisdom" handler om ???
"Interval in Sunlight" handler om ???
"The Black Ferris" handler om ???
"Farewell Summer" handler om ???
"McGillahee's Brat" handler om ???
"The Aqueduct" handler om ???
"Gotcha!" handler om ???
"The End of the Beginning" handler om at se hele menneskets historie som en æra før rumrejser og en æra efter den første rumrejse, der derved markerer enden på begyndelsen.

Små mesterlige noveller i en blanding af realisme, fantasy og science fiction.
Show Less

Publication

Panther Books, Granada Publishing, Grafton (1983), Edition: New Ed, Paperback, 688 pages

Language

Original language

English

Original publication date

1983

Physical description

688 p.; 17.4 cm

ISBN

0586057498 / 9780586057490

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser titel og forfatter sat på en gul baggrund
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

688

Library's rating

Rating

(12 ratings; 4.3)

DDC/MDS

823.9
Page: 0.4101 seconds