Pirelli & Firestone alias Schiønning & Arve klarer ærterne

by Claus Deleuran

Other authorsJesper Deleuran (Author)
Paper Book, 1979

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1978.
Thorfinn træffer en skægget gut og ender på værtshus med ham. Thorfinn betaler med penge fra kroværtens egen tegnebog uden at han opdager noget.
Et par andre platugler dukker op og med lidt held ender de med at få nogle penge på lommen. De bliver dog hugget af en gammel
Show More
dame!
Damen viser sig at være den lede heks med det gullegrønne hår og hun bliver arresteret af politiet. Thorfinn får den gode ide at bruge Heksemutters penge til at starte et detektivbureau med. De køber Rip Kirby ud og bliver shinet lidt op ved frisøren og tøjhandleren.
Heksemutter slipper ud af arresten og hævner sig på detektiverne ved at trylle med pengene, så der kommer lort på dem.
Efter lidt pengevask er de klar under dæknavnene Pirelli og Firestone. Deres første opgave er at fange Bussemanden og undervejs falder de over Heksemutter.
Onkel Ftata rammes af et hekseskud, men efter et grødomslag er han klar igen. Jagten genoptages over hustagene og skorstensfejerne blander sig.
De når at mule detektiverne, inden de opdager at de er gode nok, men så slipper de dem også fri og lover at komme hvis der bliver fløjtet efter dem.
Onkel Ftata inddrager Hans og Grethe i jagten på Heksemutter, så de finder pandekagehuset, men bliver taget til fange.
Thorfinn alias Mr. Firestone bliver sat til at være huslig, mens Pirelli bliver fedet op. De slipper fri og skorstensfejerne kommer til hjælp.
Politimester Strunk kommer også tilstede med hele styrken. Banden kommer for retten, hvor Peter Kanin er anklager. Bandens savfører og avekat procederer vha en latterpose, men Strunk griber ordet og Flikus Flakus Fumdidelidum skal banden ind og ruske.
Alt er godt, men dusøren ender med kun at være på tyve kroner. Det er skidt for de går på restaurant og har ikke penge til regningen. Da de ikke vil vaske op, kommer en herre fra arbejdsanvisningen og påpeger at man ikke kan hæve understøttelse og så vægre sig ved at tage anvist arbejde.
Så de ender ved opvaskebaljen.
Til sidst kommer alle ind på scenen og bukker. Publikum består af bamser (informations maskot) og i kongelogen ses Bamse og Dukke Lise.

Herlig historie med sjov blanding af gags og gamle børnehistorier.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Information, 1979.

Description

Tegneserie i sort/hvid. Thor Finn T. Karlsen og Onkel Ftata opretter et detektivfirma under dæknavnet Pirelli og Firestone og går ind i jagten på Bussemanden og hans bande.

Language

Original language

Danish

Physical description

44 p.; 29.5 cm

ISBN

8787498634 / 9788787498630

Local notes

Omslag: Claus Deleuran
Omslaget viser Thorfinn og Onkel Ftata som privatdetektiverne Pirelli & Firestone alias Schiønning & Arve, der spiser ærter. På bordet er et pornoblad Private i Full Colour, og en halvtom flaske whisky.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
De har skrevet Schønning i stedet for Schiønning på forsiden. Jeg har tilladt mig at rette i titlen.

Pages

44

Library's rating

½

Rating

½ (1 rating; 3.5)
Page: 0.1183 seconds