Harold Hedd

by Rand H. Holmes

Paper Book, 1981

Status

Available

Library's review

Vancouver, Canada og Mexico, ca 1975
Harold Redd vågner med ståpik og tissetrang, men han har heldigvis håndvask! Så ringer hans husvært på fordøren for at få huslejen og på bagtrappen står hans kinesiske købmand med samme uopfyldelige ønske om penge. Harold flygter gennem en kælderlem,
Show More
tager bussen hen på værtshus og får snart sat et slagsmål i gang, som han selv ikke vil have del i.
Udenfor møder han vennen Elmo, der lige er blevet fyret som bartender (fordi han brugte sin pik til at røre rundt i en drink tiltænkt en gammel uven). Elmo har mødt en pige, Simone, der leder efter en langhåret ex-pilot og det signalement passer på Harold. Simone har tre tons glimrende hash i Mexico, men mangler en pilot. Harold er med på ideen og de tre kører til Mexico.
De støder på nogle mexicanske banditter, men de skyder på Elmos nye hat og det får ham til at gå amok. Elmo tæsker den ene bandit, den anden bliver skudt af Harold og den tredje blev slæbt væk af sine egne heste. Bortset fra den lille episode kommer de frem til hashplantagen uden problemer. Plantagen ejes af den lokale politichef, der også får penge af amerikanerne for at bekæmpe hash. Det gør han så ved at brænde stubmarken af, når der er høstet. Så har han et bevis på at han gør noget og kan næste år få endnu flere penge.
Samtidig tjener han selvfølgelig også på at sælge hashen.
Harold er ved at få et føl, da han ser flyveren, som er en Lancaster fra anden verdenskrig. Den har været i brug i Argentina op til 1964 og siden brugt til at bekæmpe skovbrande med. De får det i luften, men tæt ved grænsen til Canada er de i et uvejr tæt ved at støde ind i et andet fly. Flyvevåbenet bliver alarmeret og da det er tæt på et raffinaderi, giver general Phukupp ordre til at skyde flyet ned. Flyet bliver alvorligt beskadiget, men klarer sig igennem.
Det meste af lasten er intakt og det hele ender med en stor fest. Harold og Simone går en tur ud i skoven og finder et god sted at nyde et glas vin og et knald.

Efter hovedhistorien er der nogle af de ældre strips. Vi ser hvordan Harolds bror Elmo dukker op. I stedet for at være et lille ord fra landet, så er han en fed rockertype med en led hund. Han spiser Harold ud af huset, men går så en tur og kommer tilbage med en hel gris. De nænner ikke at spise den, så de tager den med til et kollektiv, de kender, men beboerne der er blevet vegetarer. Så tager de på besøg ved en der hedder Bascom, men det fryser 18 grader og der er lukket for gassen. Huset er af træ, så de næste to dage brænder de bare alt tømmer i huset og da husværten dukker op bilder de hende ind at der er husbukke.
En anden gang køber Elmo en popcornvogn og har rimelig succes med den, indtil en betjent dukker op og vil se hans licens. Elmo udnytter en utæt gasflaske til at sprænge vognen i stykker, så betjenten ikke finder hans pose med fygræs, Det er selvfølgelig en lille hage ved det, at Elmo er nødt til at skjule sig som en gammel kone fremover.
Elmos bedste dukker op med 30 kg galar, hun har dyrket hjemme på gården. Selv en razzia kan ikke skræmme hende, for hun er 109 år gammel.
Elmo og Harold bliver stoppet af et par betjente, men de kommer til at omtale Elmo som "fed", så han går helt amok.
En modelflyver kommer på afveje og da Harold har skjult nogle trip syre i den, havner dette i en punchbowle ved et fint selskab. Det fine selskab ender i et massivt orgie og avisomtalen af det får Elmo til at føle sig misundelig.
Elmo og Harold går til karneval iført nogle af naboungens legetøjsvåben og er tæt på at blive arresteret af politiet. Avisomtalen tyder på at det var en hel hær, der blev nedkæmpet.
Elmo og Harold går på værtshus og møder en, der vædder med værten. Først om han kan bide sig selv i øjet. (Han har glasøje og vinder en omgang). Så om han kan bide sig selv i det andet øje (Han har gebis og vinder en omgang). Så om han kan pisse på værten uden at denne bliver våd (Værten bliver sjaskvåd, så manden taber en omgang, men det er værten, der bliver til grin og våd af pis).

Lidt plat humor, men ok.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1981.

Description

Sort/hvid amerikansk undergrundstegneserie om to flippede fyre Harold Hedd og hans fætter Elmo, der begiver sig på et fedt trip til Mexico for at hente 3 tons galar til Canada.

Language

Original language

English

Physical description

47 p.; 28.7 cm

ISBN

8775293048 / 9788775293049

Local notes

Omslag: Rand H. Holmes
Omslaget viser to flippere, der spiller banjo og mundharmonika og forsøger at spille penge hjem på gaden
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Harold Hedd" af Per Sanderhage
Underground, bind 2

Pages

47

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 3.5)
Page: 0.1345 seconds