Gudernes gaver

by Peter Madsen

Other authorsPer Vadmand (Author), Henning Kure (Author), Hans Rancke (Author)
Paper Book, 1997

Status

Available

Call number

741.59489

Library's review

Valhalla, for længe siden
Hele fortællingen handler om Loke, der kommer galt af sted. Den bliver fortalt af Loke, Thor og Sif og de er ikke helt enige om udlægningen. Men for det meste er det Lokes version, der ikke står til troende. Fortællingen foregår kort efter at Thor og Sif har mødt
Show More
hinanden. Thor har et problem med sine kræfter, for alle våben knækker eller går i stykker, når han bruger dem.
Loke "kommer til" at klippe Sif skaldet, lige da hun er kommet til Valhalla og Thor taler med meget store bogstaver til ham, så han drager af til dværgene for at skaffe et magisk guldhår. Han har et par flyvende sko, men de skal repareres undervejs. Skoene bliver fikset ved Ivaldesønnerne, som også laver guldhåret for ham, men han har fået smag for dværgenes snilde ting.
Han snyder og fupper sig frem, indtil han kommer til dværgen Brok. Loke forsøger også at fuppe Brok, for de to brødre Brok og Sindre er de dygtigste dværgesmede.
Men Brok er ikke dum. Han vædder med Loke om han kan lave ting, der er bedre end dem, Ivaldesønnerne har lavet. Dommerne skal være de andre Aseguder og væddemålet gælder Lokes hoved!
Brok og Sindre laver en gris Gyldenbørste, en ring Drypner og en hammer Mjølner, men Loke saboterer arbejdet, så hammeren får et for kort skaft.
Lokes gaver er et skib Skidbladner, et spyd Gungner og et levende guldhår. Det går galt for Loke, for aserne synes med rette at Brok's gaver er bedst. Til gengæld får han ret i at Brok ikke kan få hans hoved, for så ville han jo beskadige halsen som han ikke har tabt i væddemålet.
Sindre har en nål kaldet Vartare, der betyder snøret. Og Loke ender med at blive snøret i bogstavelig forstand, for Brok syer hans mund sammen.

Meget veloplagt fortalt og tegnet.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1997.

Description

Tegneserie. Da Loke har stjålet Sifs hår, må han drage til dværgenes land for at skaffe gaver til erstatning. Sammen med dværgen Sindre vender han tilbage med guldringen Drypner, galten Gyldenbørste og Mjølner, Thors hammer.

Language

Original language

Danish

Physical description

48 p.; 29.5 cm

ISBN

9788756271424

Local notes

Omslag: Peter Madsen
Omslaget viser Loke med vingede sko og et spyd i hånden. Han ser glad ud. I baggrunden ses en dværg og en godmodig gris.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Valhalla, bind 10

Pages

48

Library's rating

Rating

½ (5 ratings; 4.7)

DDC/MDS

741.59489
Page: 0.1901 seconds