Chancen

by Horacio Altuna

Paper Book, 1987

Status

Available

Library's review

En sydeuropæiske storby, måske Madrid, ca 2000.
Riff på 18 år er klon. Desværre er hans ophav blevet syg, så Riff kan se frem til at blive til reservedele. Så han flygter. De rige bestemmer alt, så politiet jagter ham uden hensyn til om det går ud over uskyldige. Han kontakter en
Show More
"oprørsleder", men han er bare universitetsprofessor og kan udtrykke sin mening, alene fordi ingen regner ham for farlig. Hvad han heller ikke er. Riff flygter ned i den nedre zone, hvor forholdene er endnu værre. Her lever de 15 milloner af samfundets laveste klasser. De rige tager derned på guidede turistture for at kunne forarges risikofrit. Riff møder en gammel mand, der siger at han har en kostbar kunstgenstand. Han bliver slået ihjel og kunstgenstanden er bare noget billigt masseproduceret bras. En fyr, Wolf, hjælper ham med at undgå politiet og beder en Marlena om at skjule Riff. Hun går med til det og går endda i seng med ham, hvilket er første gang for ham. Tilbage på gaden møder han en mand, der har skaffet noget stof til sin søn, der er narkoman. Politiet skyder manden, men Riff har fået stofferne, som han tager med hen til sønnen. Denne har forsøgt at begå selvmord, men da han ser stoffet, er han mere interesseret i at skyde det ind i årene end at få noget at vide om faderen. Riff går videre og sælger noget blod for at få penge. Rundt om ser han folk, der sælger unge piger til gamle mænd og politiet, der jagter småfisk. Han ender med at købe noget heroin. Han bliver tilbud job i dødsporno, men der er han alligevel ikke nået til endnu. Men han hjælper til, da et par andre henter friske og unge lig ud af lighuset.
Politiet finder ham og tager ham med tilbage til kloningscenteret. Lægerne er lidt trætte af at han er narkoman og småsølle, men de skærer ham alligevel op i smådele og putter ind i ham, han er klonet fra. Som liget køres ud i den ene ende af centreret, ser vi en dreng på 14 stikke af fra den anden ende.
Men som vi allerede ved, er det han kommer til, værre end det han stikker af fra.

Udmærket tegneserie. I udenomsbillederne trives folk, der pisser på gaden, flotte damer, der pisser i mandepissoiret, folk, der knepper på gaden for penge, en mand, der begår selvmord i en fotoautomat, kvinder der voldtages helt åbent i metroen og i det hele taget alt muligt, der tyder på at sæderne er i forfald. En ret rendyrket dystopi.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1987.

Description

Tegneserie om et fremtidigt demoraliseret overvågningssamfund, hvor en ung klon flygter fra det center, som har opdrættet ham og forsøger at tilpasse sig de barske forhold i millionbyens underverden.

Language

Original language

Spanish

Physical description

48 p.; 28.6 cm

ISBN

8745604355 / 9788745604356

Local notes

Omslag: Horacio Altuna
Omslaget viser en kvinde, der bliver antastet af et par mænd. I baggrunden ser en anden mere spinkel mand på scenen og overvejer om han skal gribe ind
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Chances" af Marianne Thorhauge

Pages

48

Library's rating

Rating

(3 ratings; 3.3)
Page: 0.4894 seconds