De hvide fugles rige

by Sokal

Paper Book, 1986

Status

Available

Call number

848

Library's review

Der har været kup i landet Amerzone. Den nye præsident udsteder generalamnesti, så Alexander Valembois bliver også sat fri og bliver bedt om at forsvinde ud af landet. Inspektør Canardo er hyret af hans familie til at hjælpe ham ud af landet. Men det gider Valembois ikke. Han vil blive i
Show More
landet og i alt fald fejre løsladelsen med en tur på det lokale bordel. Valembois flygter fra militæret og Canardo dræber en soldat, der står i vejen. Som tak tager Valembois Canardo med på en ekspedition ud i junglen for at finde de sagnomspundne hvide fugle.
De får hjælp til at komme afsted af bordelmutter Clara, men hun spiller dobbeltspil, så hurtigt har de militæret efter sig. De kommer til en udpost, hvor en præst har været igang med at prædike synd for indianerne og han har fået besked på at sinke dem mest muligt. Han dør desværre i forsøget.
Valembois har malaria og det bliver kun værre.
I junglen møder de et par banditter, der er i følge med en pige Carmen. Det bliver værst for banditterne, for Carmen er ret hårdkogt.
De finder de hvide fugle på toppen af en vulkan, men til gengæld finder politichefen Josef og Clara dem.
Josef skal filmes med de hvide fugle i baggrunden, men de fjerner sig når han begynder at tale. Det bliver han sur over, så han skyder en af dem, en fugleunge. Carmen bliver sur over det og får ham til at falde ned i krateret.
Clara bliver ikke sur over det, ja faktisk havde hun måske planlagt noget lignende, for der var ikke film i kameraet. Den døde fugleunge bliver ekskorteret over i en anden vulkan, hvor den kan svæve rundt mellem andre fuglelig. Valembois bygger en drageflyver og kommer op til fuglene, men samtidig får han det sidste malariaanfald. Den døde Valembois bliver af fuglene ekskorteret over til de andre døde fugle.
Samtidigt tager en ny præsident magten i Amerzone og Carmen og Canardo bliver skilt fra hinanden selv om de havde aftalt at tage til Europa sammen. Carmen må blive i Amerzone overladt til en uvis skæbne og Canardo tager hjem.

Virkelig nydelig film-noir drejet tegneserie.
Show Less

Publication

[Bagsværd] : Carlsen, 1986.

Description

Tegneserie. Mennesker i dyreskikkelse lever i et iskoldt diktatur, som en gammel opdagelsesrejsende prøver at undslippe, da han drager ud for at udforske virkeligheden bag legenden om de hvide fugle.

Language

Original language

French

Original publication date

1986

Physical description

47 p.; 29.3 cm

ISBN

8756231229 / 9788756231220

Local notes

Omslag: Benoît Sokal
Omslaget viser Inspektør Canardo, Valembois og Carmen. I baggrunden ses et bjerg og nogle hvide fugle.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "L'Amerzone" af Søren Vinterberg
Inspektør Canardo, bind 5
Side 28: Jeg mærker mit sind åbne sig for det åndelige! ... Satans!

Pages

47

Library's rating

Rating

(11 ratings; 4.1)

DDC/MDS

848
Page: 0.1392 seconds