Egoland 3, Hunnen er menneskets bedste ven

by Olfax

Paper Book, 1987

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1987
Divus Théolus Zebaoth Abdullah von Madsen II, exam. gud, er blevet sendt til Jorden på sit første job. Det bliver hurtigt diagnosticeret som storhedsvanvid og han havner på en psykiatrisk afdeling. Udover overlægen og oversygeplejersken er han også heldig at møde Sandra. Nu
Show More
har han været på ferie på Balkan og blandt andet mødt en greve (Dracula), som måske kommer på genvisit. Mørkets magter truer, men så tager Divus og Sandra en tur til Rom. Divus har en lille nevø ved navn Amor og der er planlagt et lille attentat på paven. Amor kommer til at skyde Divus og Sandra i stedet. Men paven og Divus bytter job. Sandras far følger med i avisen og synes det er ok at Sandra gifter sig med paven, bare han går over til protestantismen. Inden det bliver til noget med brylluppet afslører Divus dog at han ikke er Divus, men en hemmelig agent fra de mørke magter. Det gør ikke noget for det er Sandra også. Og så vågner Sandra heldigvis af sin Rom-Drøm. Divus får spat af folk, der siger "Du" og ikke "Man", som i "Du vil ikke ret gerne stå alene i den situation, hvor din menstruation er udeblevet, vel?". Eller tv-journalist jargon: "Det er nu en kendsgerning, at Smørumbavelses nedrykning til 3. division efter uafgjort-kampen i går mod Neder Drægtigsted er en kendsgerning." Edb-nål i bronze er når man har fået et 40-timers kursus i edb. En i sølv betyder at man har fået et 50-timers kursus og en i guld er når man har en bror, der er datalog. Grundbogen hedder: "Hvis problemet er: dumhed". Galehuset har indkøbt en psykosomat og Divus forsøger at lave den om fra ateist til from troende.
Han putter et gudsbevis ind i den: "Hvis Divus Madsen er Gud, så er Gud en tegneseriefigur. Den værst tænkelige verden er den verden, hvor en tegneseriefigur er Gud. Denne verden er den værst tænkelige."
Super-Egon vil have censur mod analsex, analfetichisme og analsadisme. Sandra foreslår anal-fabetisme som den værste anal-perversion. Julen nærmer sig og Divus bliver tegnet som både julemand, julekravlenisse og julesprællemand ("Jeg ville ønske de ikke skulle trække lige dér!")
???

Titlen: "Hvis problemet er: dumhed" passer fint på dette års udrulning af Mit-Id.

På bagsiden af coveret står:
Nye læsere kan følge med her:
Divus Madsen Théolus Zebaoth Abdullah von Madsen II er den fødte lederbegavelse, som har bygget en blomstrende virksomhed op af det rene ingenting. Han er Gud for Verden, som vi kender den i dag. Han er Ren Ånd, samt rodehoved, gnavpot og selvglad. Han gik i gang, selv om andre advarede mod forehavendet, og skabte Vor Jord på 6 dage med de bare næver (dog iført handsker. Rene ånder er allergiske over for stoflighed). Kritik finder Han upassende, verden er vellykket, synes Han, især når man tager i betragtning, at den er skabt af en begynder.

Sandra
Her er en kvinde, som lever i D. Madsens verden og lider af klarsyn, en uheldig kombination. For sin evne til at se tværs gennem alt og alle har hun fået tilnavnet Sandru Sandra. Hun er selvfølgelig dybt depressiv og har gjort et par mislykkede tilløb til at tage sig af dage. Men så har nogen nævnt muligheden af et Liv efter Døden for hnede, så nu holder hun ud. En så fæl overraskelse ønsker hun at udsætte længst muligt.

Kurt
Kurt er kommet under vejr med, at nogen prøver på at slå ham ihjel. De putter kræftfremkaldende stoffer i hans mad, hælder gift i hans drikkevand, slipper énmands-betjente dræbermaskiner løs imod ham på gaden, bestråler ham radioaktivt og samler på våben nok til at dræbe ham 40 gange - i gennemsnit! Tilmed sender de ham daglig truselsskrivelser (såkaldte aviser) med underretning om planernes fremadskriden. Kurt har henvendt sig til myndighederne om hjælp, men de har vist sig at stå i ledtog med morderne. Nu er han tvangsindlagt og afventer nådestødet.

Vulva
Modern Danish hunmenneske, en ajourført nordvesteuropæer, som har udskiftet borgerdyd med burgerdyr. Hendes kropssprog er ret udadvendt, dét sprog taler hun som en indfødt. Mændene omkring hende vil også gerne tale det, flydende. Mediesamfundets Diva, kær krop med mange navne, som har vendt kvindebevægelsen fra en fordel til en bagdel. Tidligere seksualobjekt, nu seksualsubjekt.

Super-Egon
Han er splitterravende normal, en selvbestaltet mand i den frie verden, adresse Det 20. århundrede. Denne management-løve har været på så mange overlevelseskurser for unge erhvervsledere, at han nu har overlevet sig selv. Han troede, han havde ild i røven, men det viste sig at være lokummet, der brændte. Super-Eon er afviger, han lider af gynækofili (Hang til Seksuelt Samkvem med Kvinder), en risikogruppe med en dødelighed på 100%. Hans Over-Jeg har solgt hans krop til et forskningsprojekt (om éngangs-emballage), men kroppen fører proces for at få handelen omgjort, eller prisen sat op.

Mød også:
Overlægen og Psykopeuten, det miskendte geni Fan Gok, drengevidenskabsmanden, Darvin, kæmpekvinder, åbenbaringsteologer, fjerne guder, gamle tegneseriehelte og en hel masse andre talende dyr.

Egoland:
Bedre end en digtsamling!
Billigere end en roman!
Klogere end en disputatas!

Egoland er en filosofisk familieserie for tænkende børn i alderen fra 8 til 88 år.
Show Less

Genres

Publication

[Kbh.] : Information, 1987.

Description

Tegneserie i striber, som humoristisk og satirisk beretter om, hvordan kærligheden holder sit indtog i Egoland.

Language

Original language

Danish

Physical description

48 p.; 29.6 cm

ISBN

8775140098 / 9788775140091

Local notes

Omslag: Ivar Gjørup
Omslaget viser Sandra og Divus som havfrue og kentaur i færd med at pakke en ridedragt og en dykkerdragt ud
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Egoland, bind 3
Olfax er et pseudonym for Ivar Gjørup

Pages

48

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.142 seconds