For fulde gardiner

by Bill Watterson

Paper Book, 1991

Status

Available

Library's review

USA, ca 1990
Drengen Steen har et tøjdyr Stoffer, der er et tøjdyr, når andre ser på den, men en rigtig tiger, når de er alene. Steen spørger faderen om han opførte en parringsdans, første gang han mødte moderen. Faderen bekræfter det, men moderen mener at han lige skal tænke efter en
Show More
gang mere.
Steen og Stoffer skræmmer hinanden med et skyggebillede, der ligner et bælgøjet uhyre med fangarme. Steen gør sig usynlig for at slippe for at hjælpe med opvasken og for at kunne stjæle kager. Hans mor synes dog ikke at han skal rende rundt uden tøj på. Steens cykel prøver at slå ham ihjel. Til gengæld har han held med at lokke forældrene til at gå ud at spise. Han bruger bilhornet på p-pladsen. Stoffer hjælper ham af med kedsomheden ved at fiske. Ved at skubbe ham i vandet. Efter ferien skal han skrive stil om hvad han lavede i ferien, men måske så han bare fjernsyn? Steen øver sig i at spille europæisk forbold, men dropper det, da han kommer til at heade med næsen. Han ringer til faderen på jobbet for at få ham til at tage en sæk spagnum og en pose græsfrø med hjem.
Skolebøllen Kurt presser penge af Steen, så hans mor ringer til skolen og Steen overvejer hvor lang tid han har tilbage. Han driller faderen med dårlige meningsmålinger og smider kogler efter nabopigen Sussi. Der er monstre under sengen og stormflod i badekarret og nogen, der har skrevet "Hjælp, jeg er en bille" på moderens skrivemaskine. Faderens sokker bliver brugt til at lege elefant med, så han kommer for sent på arbejde. Stoffer følger Steen ned til bussen og venter sammen med ham, men bagefter er Stoffers madpakke så let. Steen forsøger at holde et nys tilbage for at se om han kan blæse sine sko af.
Moderen har det skidt en dag og må holde sengen. Stoffer spørger Steen om hun mon er gravid, men faderen beroliger med at så ville hun ligne en flodhest med stofskifteproblemer.
Steen skal spille med i skolestykket "Oprør i køkkenhaven". Han skal spille løg. Nabopigen Sussi skal spille Kong Gulerod og det kommenterer han selvfølgelig på, selv om det udløser bank. Til premieren går hans lynlås i baglås og stykket går i spåner. Men han husker sin replik.
Til frokost siger han til Sussi at han har hakket muselår med. Der er endda et stykke af halen med. Faderen forklarer hvordan man finder vægtbegrænsningen på en bro ved at køre større og større biler ud på broen til den braser sammen.
Ved morgenbordet tager Steen store mundfulde mælk og laver kvækkelyde som en frø. Moderen er ikke begejstret. Forældrene går i byen og har hyret 3g'eren Marlene som børnepasser. Nabopigen Sussi kræver at Steen siger at han har savnet hendes blide stemme, for ellers vil hun ikke sige hvad de har for til i morgen. Et kædebrev finder også vej til Steen. Han laver et askebæger af modellervoks som julegave. En medeløs kælk er en fremragende selvmordsmaskine: man kan hverken se, styre eller bremse. Stoffer prøver at bilde Steen ind at forældrene har adopteret ham eller vil have ham til at arbejde i kulminerne eller bare feder ham op for at kunne æde ham.
Steen siger noget til Sussi, som hun bliver ked af. Han ender med at sige undskyld. Så der kommer en invitation til Stoffer. Og det bliver en god fest.
Rundbold med snebolde duer til gengæld ikke.
Steen opfinder en transmogriffer, så man kan blive til en tudse på størrelse med rundetårn eller den slags. Steen transmogriffer sig om til en tiger.
Faderen støvsuger, men er mistænkeligt hurtig. Nullermændene er i overstørrelse. Steen går i bad og ligger længe i vandet "Lille dreng forsvundet. Stor lyserød rosin fundet i badekar!".
Skolebillederne bliver ikke gode. Steen har startet dagen med at smøre håret ind i honning. Og moderen har i stedet brugt brillantine, så han ligner en præst. Stoffer sætter håret op, så han i stedet ligner den mellemste bukke bruse!
Steen forsøger at lade som om han ikke kan huske noget "Det var da pænt af jer to fremmede at invitere mig på middag!".
Steen og Stoffer finder en lille egernunge, der har det skidt. Den ender med at dø og bliver begravet under et træ.
Og for så at sætte kronen på værket, bliver træerne fældet for at bygge "Luksusboligerne Skyggelunden".

Geniale striber. Emner som forurening, byggeri kontra natur, og liv og død bliver behandlet fint.
Show Less

Publication

Bagsværd : Interpresse, 1991.

Description

Tegneserie. En række humoristiske striber om børn, skole og forældre med Steen og tigeren Stoffer i hovedrollerne.

Language

Original language

English

Physical description

48 p.; 29.4 cm

ISBN

8745605971 / 9788745605971

Local notes

Omslag: Bill Watterson
Omslaget viser Steen og Stoffer der danser løs til musikken fra en gammel rejsegrammofon
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Calvin and Hobbes" af Paul Schiøtt
Steen og Stoffer, bind 2
Side 14: Jeg har masser af fornuft!! Jeg har bare valgt at ignorere den!
Side 21: Man kører større og større lastbiler over broen, til den bryder sammen ... og så vejer de den sidste lastvogn og genopbygger broen!
Side 23: Jeg vil blot nævne, at det er et privilegium at sove i en seng. Kælderen er pokkers ubekvem.
Side 24: Har du da pløk i panden?
Side 32: I kan knuse min krop og skalpe min top // men aldrig jeg viger for ord, som I siger.
Side 32: Du ka' sgu da ikke gå, når jeg er ved at sige noget, din blødkogte spaghettihjerne!
Side 41: Prøv igen, skvaddernavle!
Side 44: DU STORE! Se håret! ... Det er bare totalpløkket! Flot, Steen... FLOT!

Pages

48

Library's rating

Rating

(2 ratings; 5)
Page: 0.4634 seconds