Panda og den automatiske kammertjener; Panda og det mystiske fyrtårn

by Marten Toonder

Paper Book, 1985

Status

Available

Library's review

Indeholder "Panda og den automatiske kammertjener", "Panda og det mystiske fyrtårn".

"Panda og den automatiske kammertjener" handler om at Panda er arbejdsløs, men møder en opfinder Thrix. Han har opfundet en enmands-helikopter, men problemet er at én mand ikke kan styre den, hvilket giver lidt
Show More
problemer med den lokale politimand. Opfinderen har også opfundet en fodtørrer, men den er upopulær for den smadrer brugeren ind i væggen. Et forbedret brændstof, der starter bedre end benzin (det er nitroglycerin). En automatisk tandbørste, der er tæt på at flå tænderne af, osv. Panda får medlidenhed med opfinderen, da hans hus bliver sprængt i luften og tilbyder ham derfor husly. Kammertjeneren Stihlfuld er ikke tilfreds og forlader stillingen, hvorefter Thrix laver en automatisk kammertjener. Det får Stihlfuld til at komme tilbage, men det hjælper heller ikke på forholdet til Thrix, at denne kalder ham "Gamle Jas", "Makker", "Gamle Svinger" og "Fister". Stihlfuld smutter igen og Thrix laver en automatisk kammertjener, der er noget af en plage. De kaster en flaske nitroglycerin efter den, men den griber flasken og drikker indholdet. Opfinderen undrer sig over at den ikke lystrer, men da han gennemgår tegningen, kan han se at der indgår en gammel regnemaskine og den regner forkert. Panda flygter og Thrix laver nogle ødelægger-robotter til at standse tjener-robotten, men han glemmer at gøre dem målsøgende. De ender ved en militærforlægning som robotterne giver sig til at angribe. Soldaterne kan ikke stoppe dem, men det kan arbejderne, der ikke vil automatiseres. Thrix kobler robotten sammen med militærets elektronhjerne hvorefter den tænker lidt og så ødelægger sig selv. Thrix bliver leder af hærens forskningsafdeling, men vil hellere lave nyttige ting. Panda overbeviser ham om at han bare skal lave hvad han gerne vil, så han laver robotudgaver af uniformsbørstere og overskægsstudsere. De er en stor succes som våben og Panda kan vende hjem til Pralstrup Slot, hvor Stihlfuld er vendt tilbage og klar til at være en gentlemans gentleman.

"Panda og det mystiske fyrtårn" handler om at Panda er på jagt efter et job efter at have mistet sin formue, sit slot og sin kammertjener. Efter nogle forsøg og nogle halvfarlige og ubehagelige job sender nogen ham i retning af et fyrtårn. Her søger Mikkel Mindrefihn en lærling. Mikkel hævder at have opfundet en dematerialisator, som ovenikøbet er usynlig. Panda tror på det og drager ud for at fortælle folk om den. Borgmesteren synes at det lyder som en fin turistattraktion. Mikkel giver en demonstration kun for borgmesteren og hans sekretær og de bliver dematerialiseret og forsvinder. Samme skæbne overgår en nysgerrig reporter. Panda synes at de bør materialiseres igen, men det kræver jo en del materialer og Mikkel vil have 7.389.645 kr for det. Hverken byrådet eller borgmesterens arvinger er dog til sinds at betale. Panda støder på Professor Plaster og tager ham med til Mikkel, der giver ham samme tur som de tre andre. Ministeren dukker op og ender med at skrive en check for at få Plaster tilbage. Desværre efterlader han også en hærafdeling til at passe på Mikkel indtil Plaster er dukket op igen. Mikkel forsøger at snige sig væk ved at lade som om det er nødvendigt at fjerne den usynlige dematerialisator først.
Han smutter og Panda er ladt tilbage med ministeren og et håndtag til at starte materialisatoren. Han trækker i håndtaget og tre af de forsvundne dukker op og klager over at have været spærret inde i en ildelugtende kælder. Det går op for Panda at han er blevet snydt. Professor Plaster er også i kælderen, men han er ved at opfinde en dematerialisator og vil ikke ud. Panda bliver anholdt, da Mikkel jo er væk. Mikkel hjælper dog Panda fri og Panda skriver en seddel til politiet. Sjovt nok bruger han Mikkels check til at skrive på, så nu er alle jo kvit.
Panda og Mikkel giver hinanden hånden og går hver til sit. Panda synes godt om Mikkel og ønsker bare at han ikke var så uærlig. Mikkel har det ligesådan og ønsker bare at Panda ikke var så ærlig.

Dematerialisatoren er faktisk en glimrende parodi på IT-factory, Nordisk Fjer, Copenhagen Atomics og lignende fupnumre.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 1985.

Description

Tegneserie. Panda møder en opfinder. Men det går galt, da han opfinder en automatisk kammertjener til Panda. - Panda søger job som lærling i et fyrtårn, men han opdager, at der foregår mystiske ting derinde.

Language

Original language

Dutch

Physical description

47 p.; 29.4 cm

ISBN

8756229224 / 9788756229227

Local notes

Omslag: Marten Toonder
Omslaget viser Panda, der bekymret sidder på en automatisk vogn, der er fuldlæsset og har en person på rulleskøjter på slæb
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra hollandsk "Panda en de meester-knutselaar" af Per Vadmand
Oversat fra hollandsk "Panda en de verdwijn-machine" af Per Vadmand
Panda, bind 3
Side 12: Hvad gør den nu? Pudser dine sko, men du forvirrer den, fordi du ikke har sko på.
Side 19: Hjerner er overflødige i militæret! I skal konstruere våben, der angriber uden at tænke.

Pages

47

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.101 seconds