Felicia og friheden

by J. C. Servais

Other authorsDewamme (Author)
Paper Book, 1985

Status

Available

Call number

848

Library's review

Frankrig, ude på landet, ca 1910
Indeholder "Felicia", "Percevent", "Burgunderen", "Suzanne", "Mutter Lucie", "Stærke Sonja", "Hubert", "Natsværmeren", "Annie", "Frederick".

"Felicia" handler om Felicia, der bor alene ude i skoven, men hun er gravid og kan tjene til føden ved at sælge igler.
Show More
Faderen til det kommende barn er uvis, bageren, borgmesteren, baronen? Mændene kan godt lide Felicia, men kvinderne i byen kalder hende alt muligt ondt til hvilket hun blot siger at hun skal hilse fra deres mænd. Hun sælger iglerne til apotekeren, der giver en god pris og et kys med på vejen. Hun køber lidt mere vin og en flot hat, men det ender galt. Konerne kommer og hælder hende i igledammen. "Percevent" handler om at turen i igledammen er ved at ende galt, men baron Julien des Croisette fisker hende op igen og får hende på fode, men hun vil hellere være fri. Badet i igledammen gav både en lungebetændelse og en spontan abort. Hun har en vildkat Percevent, som fornøjer sig med baronens høns, indtil de rige går på jagt efter den. Hun hjælper den til at undslippe og de forsvinder begge to.
"Burgunderen" handler om at hendes snarer en dag er tomme, men det er en stenhugger, burgunderen, der er kommet på besøg. Sammen går de til landsbyen, hvor et bryllup står, ifølge folkene mellem de to største gårde, ifølge Felicia mellem de to største møddinger. Nogen kaster en sten på Felicia og det får burgunderen til at smide brændestykker efter hele bryllupsselskabet. Det belønner Felicia med en tur i høet og senere på natten sniger de sig i landsbyen og pisser i mælken. Men senere siger burgunderen farvel.
"Suzanne" handler om at Felicia tager på besøg til mor Jeanne og far Auguste og hendes søster Suzanne. Der er lodtrækning til værnepligt og mange unge mænd i byen. Suzanne bliver budt til bal af ikke mindre end tre mænd, så Felicia finder på en spøg, som den ene af dem vinder til stor glæde for både ham selv og Suzanne.
"Mutter Lucie" handler om at det en nat er sort messe i skoven, men Felicia kommer ikke med i heksesabbaten, for hun snubler og påkalder sig deres vrede. Percevent redder hende ved at nappe den sorte kat og hun klarer selv frisag til det bliver lyst og sabbaten er ovre.
"Stærke Sonja" handler om at hun en anden dag ligger i med en fyr, der hedder Gustav. Han er desværre også kærester med en, der hedder Stærke Sonja og hun opdager dem midt i akten. Gustav får klippet håret af og så er der jo krig. Det store slag afbrydes af regnvejr og Sonja og Felicia ligger alene tilbage og slås i mudderet til de ender med at rotte sig sammen.
"Hubert" handler om en picnic der afbrydes brat, da dommerens lille søn Edmond løber lidt væk og faderen bliver flået af en ulv, da han løber efter. Senere bliver mølleren og hans kone også dræbt. Politiet vil gerne snakke lidt med Felicia. Baronens onkel vil gerne tie stille om at Felicia er set sammen med en anden mand, men prisen er ikke rar. Hun pander ham en med en flaske og advarer sin gæst, Hubert. Han tilstår at det er ham, der har dræbt de tre, men det var som hævn for et dobbeltmord, som mølleren og hans kone begik og som dommeren lod Hubert tage skylden for. Lidt senere bliver Hubert skudt af politiet og sagen betragtet som opklaret.
"Natsværmeren" handler om at Felicia tager til byen og sælger en hare og en hel del svampe, hun har plukket. 110 francs. Juliens onkel hr Adelson er stadig efter hende, men hun giver hans mænd kamp til stregen. Hun bliver dog overlistet af Natsværmeren, en gammel snu stodder, der slår hende ned og voldtager hende. Da hun bliver fundet, er hun både stum og skør og politiet sluser hende videre til nonneklosteret.
"Annie" handler om at Felicia slipper ud af nonneklosteret, men en anden, der har været indespærret der, vil hellere blive. Det er i orden med Felicia, men hun ville aldrig bytte.
"Frederick" handler om at vel hjemme er vinteren godt i gang, men en omstrejfende daglejer hjælper med at skove brænde, selv om det jo først er noget værd næste år. Han møder siden en hr Frederick, som lægger planer for Felicia. Han frier til hende og vil have hende med til Paris. Det når daglejeren dog lige at advare hende mod, men det er jo vinter og Paris lokker. Men ved alteret får hun kolde fødder eller måske snarere frisk mod. Hun stikker af og løber det kommende forår i møde.

Glimrende små historier omend man har lidt svært ved at tro på præmissen med en vildtlevende smuk ung kvinde alene ude i den store stygge skov.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Carlsen, 1985.

Description

Tegneserie i sort/hvid om en frihedselskende piges tilværelse udenfor samfundet og hendes konflikter med borgerskabet.

Language

Original language

French

Physical description

109 p.; 29.4 cm

ISBN

8756221258 / 9788756221252

Local notes

Omslag: J. C. Servais
Omslaget viser en ung kvinde og en lidt ældre mand. I baggrunden ses en flaske vin
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra fransk "Tendre Violette" af Søren Vinterberg
Tegneren er Jean Claude Servais, forfatteren Gérard Dewamme

Pages

109

Library's rating

Rating

(5 ratings; 3.1)

DDC/MDS

848
Page: 0.3417 seconds