Tveægs rænker

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1991

Status

Available

Library's review

Ulverytterne har fået viden om deres forfædre, De Høje, som alle elverne nedstammer fra. Og om De Højes gamle hjem, Paladset, som de gerne vil nå frem til. Undervejs har de mødt Flyvefolket, der bruger store jagtfugle og bor i Det Blå Bjerg. Og de har mødt De Hjemvendte, der bruger rener og
Show More
er lige så forhippede på at nå Paladset. Deres fjender er trolde og en halvelver Tveæg, der har en trold som far og elveren Vindpust som mor, har smedet en indviklet plan for at få trolde og elvere til at bekrige hinanden.
En gruppe Hjemvendte, Ulveryttere og nogle trolde er på vej til et afgørende slag mod Kong Frådsemås og hans trolde. Udenfor venter Ulverytternes og Hjemvendtes børn beskyttet af Ulverytteren Rødtjørn. Og et andet sted venter Ulverytternes høvding Ilders hustru, Leetah, i en hule hvor to faldne, den Hjemvendte Vaya og Ulverytteren Blinker ligger.
Tveæg forsøger at stille elvere og trolde lige i kampen, så han hugger stenformeren Ekuar efter at han har lavet en bro til dem. Og så ødelægger han broen, så troldene ikke kommer over. Ude ved Rødtjørns lejr sender troldekrigerne en anden stenformer Knoglesæk ind for at skabe en åbning uden at forstyrre ulvene. Ilders børn Glød og Solstrejf aner uråd, men kun nogle få minutter inden angrebet sætter ind. Knoglesæk har ingen arme eller ben og heller ingen sjæl.
Tveæg advarer Kong Frådsemås om at elverne snart vil angribe, men ikke om at han har lavet rustninger og sværd til dem. Blomstervinge er fortrop og starter med at spytte klæbrigt spind ud over Frådsemås. Og så går det løs. Kampen er hård og Ilder er nødt til at lade Tyde kæmpe alene, hvad Tyde tager ilde op. Udenfor kæmper Rødtjørn også og bruger endda sine evner som træformer som våben.
Tveæg følger kampen, men glemmer at holde øje med Ekuar, der former sten henover Tveægs fødder. Ekuar kommer fri og kontakter Rayek og de trolde, der er allieret med elverne. Det vender kampen og Frådsemås er pludseligt trængt. Helt personligt endda og af nogle af ulvene, men Kahvi synes det bør gøres mere ordentligt og hugger hovedet af Frådsemås. Rayek og Ekuar har åbnet en port til Paladset. Ilder og nogle af de andre løber ned for at hente Leetah. Hun har fået Blinker tilbage fra de døde, men skammer sig over det. Men hvorfor?
Tveæg er heller ikke glad, for elverne vandt fordi nogle af troldene hjalp dem. Så han ved stadig ikke hvem der er stærkest? Elvere eller trolde? Og hvad er han så?

Endnu en cliffhanger. Mon de stakkels børn og Rødtjørn kan klare sig mod et dusin morderiske trolde? Kig med i næste afsnit.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1991.

Description

Tegneserie, hvori eleverne allierer sig med de befriede troldeslaver i kampen mod kong Frådsemås.

Subjects

Language

Original language

English

Physical description

32 p.; 29.4 cm

ISBN

8756252633 / 9788756252638

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser en rødhåret ulverytter, to børn og to ulve, der sniger sig frem
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Quest's end, part 1" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 19

Pages

32

Library's rating

Rating

(6 ratings; 4.2)
Page: 0.1744 seconds