Fangerne i det blå bjerg

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1992

Status

Available

Library's review

Ulverytterne har fået viden om deres forfædre, De Høje, som alle elverne nedstammer fra. Og om De Højes gamle hjem, Paladset. De har i deres søgen efter det mødt Solfolket, Flyvefolket og De Hjemvendte, som alle er elvere af en slags. De har genvundet Paladset og fået en slags allierede i
Show More
troldene. Halvelveren Tveæg er søn af en trold og den onde elverkvinde Vindpust. Hun har gjort ham ondt og han er ikke helt normal længere, nok nærmere sindssyg.
Inde i Paladset er elveren Rayek dybt optaget af at studere De Farvede Ruller, som fortæller om De Højes historie. Hans plan er at få Paladset til at flyve igen. Og De Hjemvendtes leder Kahvi vil hellere have at han giver hende flyvetimer i soveskindene. Ulvrytternes høvding, Ilder, har begivet sig ud for at snakke med en stamme af mennesker, der tjener Vindpust. Imens har en af Flyvefolket, Aurora, kidnappet et lille barn, Flyvling der er en Svæver og barn af Flyvefolkets Tyldak og Ulverytteren Morgendug.
Faktisk har Morgendug taget turen med Aurora uden at hun har opdaget det. Aurora sniger sig ind i Det Blå Bjerg og giver Flyvling til Vindpust. Morgendug forsøger at tage Flyvling tilbage, men Vindpust kender Morgendugs sjælenavn Lree og bruger det imod hende. Imens er Tyde, som følger skyld over at have bragt Aurora tæt på Flyvling, fulgt efter Ilder og de mødes efter at Ilder har indforskrevet menneskene Nonna og Adar til at hjælpe ham mod Vindpust. Nonna og Adar har fået lov af deres høvding Olbar til at hjælpe Ilder og deres tidligere stamme Noan G'Tay Sho. Olbar er nemlig bange for spinderne.
Aurora har i mellemtiden sneget sig ud af Det Blå Bjerg og endda såret en af de andre Udvalgte ved navn Kureel for at slippe væk.
Tyde fortæller Ilder hvad der er sket, eller i alt fald hvad Tyde selv ved.

Selve albummet er fysisk ringe udformet og dårligt limet, så det er blevet til løsbladssystem. Historien er også ved at være kompliceret og spredt på mange personer, så måske er de løse blade symbolske?
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1992.

Subjects

Language

Original language

English

Physical description

30 p.; 29.4 cm

ISBN

8756260814 / 9788756260817

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser Vindpust i færd med at gøre onde ting ved et par elvere
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Siege at Blue Mountain, part 2" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 22

Pages

30

Library's rating

Rating

(4 ratings; 4.3)
Page: 0.4025 seconds