Tidshjulet

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author)
Paper Book, 1996

Status

Available

Library's review

Ulverytterne har fået viden om deres forfædre, De Høje, som alle elverne nedstammer fra. Og om De Højes gamle hjem, Paladset. I deres søgen efter det har de mødt Solfolket, Flyvefolket og De Hjemvendte, som alle er elvere af en slags. De har genvundet Paladset.
Ulverytternes høvding Ilder har
Show More
en søn, Solstrejf, der er en eminent god Helbreder. Han er begyndt at kunne høre et meget fjernt råb om hjælp. Rayek fra Solfolket har genoplivet Paladset og Den Høje, Timmain, har udvalgt Ilder og Leetah, deres to børn Solstrejf og Glød, Ilders ven Tyde, Rayek og Stenformeren Ekuar, Bue og Månestråle, Skovbæk og Egerod, Rødtjørn og Skumring, Pløk, Skot og Krim, samt fire trolde. De går ind i Paladset og det flyver til en ukendt skov, hvor de finder ud af Skriget kommer fra De Høje. Selv Timmain kan høres. Rayek tænker over sagen.
Aurora fra Flyvefolket flakker om for hendes hjem i Det Blå Bjerg er ødelagt og Paladset er væk. Hun møder De Hjemvendtes høvding Kahvi, der rider rundt sammen med sin og Rayeks datter Venka. Kahvi er rasende på Rayek og vil gerne have et ekstra skind til sin hytte. Rayeks! Aurora og Kahvi flyver til Solfolket på Auroras kæmpestore jagtfugl Lillekvidder og bliver modtaget med stor venlighed af Solfolket og Savah. Aurora leder efter Tyde og Kahvi efter Rayek. Savah fortæller at de er fløjet bort i Paladset. Imens har Rayek forstået sammenhængen. Skriget skyldes De Højes ankomst i Paladset og Nedstyrtningen, da troldene forårsagede piloternes død. Og det vil ske i Fremtiden, for tiden er som et hjul og derfor kan man forhindre Nedstyrtningen og så vil De Høje ikke blive udsat for den og troldene vil ikke udvikle sig og ej heller Ulverytterne, Solfolket, Flyvefolket og De Hjemvendte. Det hele vil bliver ugjort. Rayek synes det lyder som en fin ide. Ilder synes det lyder som en dårlig ide og siger nej. Han lufter også den tanke at det kan ende med at han slår Rayek ihjel. Timmain har sympati for både Rayek og Ilder, men vil ikke vælge side.

Rayek vælger at lade Paladset lette og forsvinde op i skyerne med ham selv, troldepigen Snuske, Ekuar, Pløk, Solstrejf, Leetah og Tyde ombord.

Den hidtil største cliffhanger. Vil Rayek trykke på den store UNDO-knap og lade alle undtagen De Høje forsvinde i det blå?
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1996.

Description

Eventyrtegneserie om elverfolket og dets oplevelser og prøvelser med trolde, alfer og mennesker.

Language

Original language

English

Physical description

31 p.; 29.4 cm

ISBN

8756270410 / 9788756270410

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser et par på en stor fugl, en svævende af de Høje og Kahvi med et lille barn
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Kings of the broken wheel, part 6" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 34
Side 5: For min skyld kan han sidde nøgen under et kløtræ indtil løvfald, bare han finder nogle svar til os.

Pages

31

Library's rating

Rating

(3 ratings; 4)
Page: 0.6793 seconds