Høvdingeblod

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author), Wendi Lee (Author), Brandon McKinney (Author), Terry Beatty (Author), O. F. Roko (Author), Jenifer Marrus (Author)
Paper Book, 1999

Status

Available

Library's review

Ulverytterne har fået viden om deres forfædre, De Høje, som alle elverne nedstammer fra. Og om De Højes gamle hjem, Paladset. I deres søgen efter det har de mødt Solfolket, Flyvefolket og De Hjemvendte, som alle er elvere af en slags. De har genvundet Paladset, men den onde elverkvinde
Show More
Vindpust er vågnet til live igen og har taget kontrol med det. Solfolkets Rayek og hans datter Venka får kæmpet imod og Paladset styrter ned og går i skår, der ligger spredt over et stort område, som kontrolleres af en hårdhændet hersker djunnen Grohmul. Den onde elverkvinde Vindpust og Djunn Grohmul har indgået en pagt. Grohmul får samlet alle skårene sammen på hårdhændet vis og bygget ind i væggene i to rum i sit palads. Tyllas menneskebekendte har givet hende sproglektioner i menneskesprog og hun lærer det videre til de andre.
Ulverytterne deler sig i to grupper. Den ene anføres af den gamle høvding Ilder og skal generobre Paladset. Den anden anføres af den nye høvding, Ilders datter, Glød og skal finde en ny skov. Vi følger de to grupper parallelt i to fortællespor.

Djunn er fascineret af Vindpust og også lidt skræmt. Selv et attentatforsøg, hvor hun bliver gennemboret af et sværd, mislykkes. Men Djunn holder hende i kort snor og nægter hende adgang til de Farvede Ruller, som ellers kunne fortælle et og andet, fx hvad Ilder og Glød har planlagt. Han bruger Tveæg som bygmester og nok også som en slags livvagt, dog uden at vide at have set ham og uden at vide at Tveæg er Vindpusts søn. Elveren Rayek har brugt lang tid på at læse i de Farvede Ruller, da de var under Ulverytternes kontrol. Og han har også en farlig fascination af Vindpust, selv om han har brændt sig på hende flere gange før. Vindpust støder ham fra sig endnu en gang og i stedet foreslår hun Djunn at han skulle tage og rydde skoven eller måske bare få sin bygmester Tveæg til at skaffe tømmer fra den. Imens er Ilder ved at mønstre tropperne og sætte fut i Rayek, så han kan hjælpe med planlægningen. Skovmaskinerne er imens ved at æde sig ind på skoven, så det haster med modangreb.
I det andet fortællespor får Glød sig skudt ind på rollen som høvding og lærer at udnytte de andres forskellige færdigheder. Fx får hun Rødtjørn til at forme et træ til den som midlertidigt hjem.

Elvernes domkirke er slået helt i skår. Men hvad gør det? Der er jo kommet nye tegnere og forfattere på serien og fokus er flyttet over på elvernes forhold til menneskene. Bliver der krig mod menneskene og deres hersker Djunn Gromul og hans nye dame Vindpust?
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1999.

Description

Eventyrtegneserie om elverfolket og dets oplevelser og prøvelser med trolde, alfer og mennesker.

Language

Original language

English

Physical description

48 p.; 29.4 cm

ISBN

8756273053 / 9788756273053

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser Glød i spidsen for Tyde og Leetah og en flok andre ulveryttere
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Shards, part 1. First step" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 47

Pages

48

Library's rating

Rating

(3 ratings; 4)
Page: 0.3261 seconds