Nøglen

by Wendy Pini

Other authorsRichard Pini (Author), Brandon McKinney (Author), Steve Blevins (Author), Joellyn Auklandus (Author), Craig Taillefer (Author), Justin Bloomer (Author)
Paper Book, 2001

Status

Available

Library's review

Ulverytterne har fået viden om deres forfædre, De Høje, som alle elverne nedstammer fra. Og om De Højes gamle hjem, Paladset. I deres søgen efter det har de mødt Solfolket, Flyvefolket og De Hjemvendte, som alle er elvere af en slags. De har genvundet Paladset, men den onde elverkvinde
Show More
Vindpust er vågnet til live igen og har taget kontrol med det. Solfolkets Rayek og hans datter Venka får kæmpet imod og Paladset styrter ned og går i skår, der ligger spredt over et stort område, som kontrolleres af en hårdhændet hersker djunnen Grohmul. Den onde elverkvinde Vindpust og Djunn Grohmul har indgået en pagt. Grohmul får samlet alle skårene sammen på hårdhændet vis og bygget ind i væggene i to rum i sit palads. Ulverytterne deler sig i to grupper. Den ene anføres af den gamle høvding Ilder og skal generobre Paladset. Den anden anføres af den nye høvding, Ilders datter, Glød og skal finde en ny skov. Vi følger de to grupper parallelt i to fortællespor.

Ilders gruppe har allierede blandt både trolde og mennesker. Djunn står overfor et fuldt oprør, der er anført af hans vagtchefs forstødte datter, Shuna. Vagtchefen og hans kone er døde.
Aurora, Vrøvle, Heler, Bue, Krim, Egerod, Skovbæk, Ilder og Tæske er nået ind til Citadellet. Inde i det kigger Venka og Djunn på at Vindpust og Rayek udkæmper en mental kamp, mens deres kroppe er stivnede.
Zhantee har sat et mentalt skjold op og de to trolde har hugget sig gennem en mur og væk fra ilden. Men Krim er hårdt såret og Ilder ligger klemt inde, men beskyttet af Zhantees skjold. Krim vil helst dø og følge Skot, men Heler fortæller hende at hun er gravid og det får hende til at skifte mening. Men Zhantee dør i Ilders arme efter at have betroet ham at han var forelsket i Leetah. Han fortalte også at elverne har brug for Timmains hjælp til at genopbygge paladset. Ilder sender Aurora af sted.
Tveæg er blevet sur og hjælper dem ikke mere. Men han spiller gerne Ilder og Vindpust ud mod hinanden.

Glød og hendes gruppe har fundet et område med huler og klipper. En anden elver med ukendt baggrund Teir har sluttet sig til dem. Leetah fornemmer at Zhantee er død og elverne diskuterer om de skal vende om og komme de andre til hjælp mod Tveæg og Vindpust. Glød bestemmer at de fleste skal blive, men at de sender et ulveridt ud. Spinneren Klumreklo, Pløk og Morgendug skal med. Og Tyde, der ellers er lidt fornærmet over ikke at blive lyttet til. De møder nogle tegn og spor, der ikke tyder godt. Og lidt længere borte møder de nogle dyr i stil med ikke-ulvene og den sorte slange, måske udslag af ond magi, men i alt kommer de i kamp og Timmain bliver bidt af en af uhyrerne.

Elvernes domkirke er slået helt i skår. Fokus er på krigen med herskeren Djunn Gromul og på hvad Vindpust har af skumle planer. Glød er blevet en fin ny høvding for den nye gruppe af ulveryttere.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 2001.

Description

Eventyrtegneserie om elverfolket og dets oplevelser og prøvelser med trolde, alfer og mennesker.

Language

Original language

English

Physical description

48 p.; 29.4 cm

ISBN

8756274394 / 9788756274395

Local notes

Omslag: Wendy Pini
Omslaget viser Zhantee, der svæver opad - faktisk dør han i dette bind
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Shards, part 12", "The Hidden Years, part 25" af Edith Månsson
Elverfolket, bind 57

Pages

48

Library's rating

Rating

½ (3 ratings; 3.7)
Page: 0.2524 seconds