Encyclopedia Americana Vol. 23, Pumps-Russellville

by David C. Whitney (Editor)

Hardcover, 1965

Status

Available

Call number

031

Library's review

Amerikansk leksikon fra 1965
Som forventeligt af et 29-binds leksikon er der en del artikler, der er vældigt grundige. Bind 30 er et index-bind, som forsøger at løse problemet med fx at finde ud af at der står noget om "guld" under opslaget om Ghana. Kortmaterialet er også fremhævet som
Show More
nydeligt og grundigt.

I dette bind er der lange opslag om blandt andet Pumps, Puppetry, Quadrature of the circle, Quantum theory, Quaternions, Quebec, Quetzalcoatl, Radar, Radiation, Radio, Radioactivity, Railroads, Relativity, Religion, Renaissance, Reppe chemistry, Rhodesia, Rivers, Rockets, Rocks, Roman law, Rome, Rubber, Rugs, Russell - Bertrand.

Der er også nævnt enkelte danskere, fx J. W. von Rehling Qvistgaard, der malede miniaturer. Og Randers er også at finde i dette bind. Under Radio vises et radiorør på 24.5 tommer, som bruges til store sendere. Ramanujan er til gengæld ikke at finde. Under Relativity findes en lang og matematisk funderet forklaring af relativitetsteori. Under raketter nævnes at inderne gav englænderne problemer ved at bruge raketter mod dem i slag ved Seringapatam i 1792 og 1799. Dette inspirerede en ung britisk kaptajn William Congreve til at konstruere og navnlig forbedre raketter, så de fx kunne bruges af den engelske flåde mod København i 1807. I afsnittet ses også en tysk V-2 og en amerikansk Jupiter-C raket. Det forudses at satellitter med kameraer og mennesker i kredsløb snart vil blive virkelighed. Under Rubber er selvfølgelig også nævnt Kew Gardens og dens rolle i kultivering og opformering af gummitræer. Bertrand Russell har en ganske lang artikel, der lyder lidt som en nekrolog, selv om han vist ikke var død, da artiklen blev skrevet.
Sjovt blik tilbage i tiden. Der er kun ganske få billeder som illustrationer, hvilket er lidt synd, fx er Rembrandts malerier lidt usle at se som små gråtonefotografier.

Pudsigt amerikanskorienteret leksikon fra starten af 1960'erne.
Show Less

Publication

Americana Corporation, 1965

Language

Original language

English

Original publication date

1971

Physical description

792 p.; 26.1 cm

Local notes

Omslag: Indbundet
Omslaget viser en stiliseret olielampe
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

792

Library's rating

Rating

(2 ratings; 3)

DDC/MDS

031
Page: 0.3843 seconds