Terror

by Torben Nielsen

Hardcover, 1976

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1975.
En bande rødder, Benny, Schatz, Storedrengen og Trigger samt lederen Boy laver ballade. Boy stikker Benny ned. Runge har Brask, Ancher og Rieger på opgaven. Trigger - Thomas Albert Ringgård - bliver samlet op, men han har ikke slået Benny Ottosen ihjel, og vil ikke stikke de
Show More
andre. Vidner trues og overfaldes af banden. Benny erstattes af en Jan, der tilbeder Boy.
Anchers kone Marie ligger med influenza, så hunden Valdemar er lidt ensom. Ancher er 62 år gammel.
Imens fupper Boy en bøsse, Igelmann, vha drengen Jan.
Brask, kriminalassistent Åge Reinholdt Brask, kommer til at stå i vejen for en kugle og dør. Ancher er tæt på at gå helt ned på tælling over det. Rieger går amok på den formodede drabsmand, Boy, da han har ham til afhøring. Rieger bliver suspenderet, og Ancher overtager afhøringen, hvor han hurtigt får Boy på glatis. Fingeraftryk lænker Boy til et bankrøveri og Ancher spiller på at Boy ikke synes om at blive udstillet som en stakkel med ulykkelig barndom og komplekser. I stedet lukker Boy op for posen: navn Brian Percy Andersen og tilståelse af en række forhold, men ikke drabet på Brask. Politiet fanger Trigger ind igen og viser ham beviserne for at Boy havde fingeret Bennys påståede krænkelse af fællesskabet og så lukker Trigger op for posen.
Rieger går en tur i byen og finder Schatz til de andre i afdeling A. En båndoptagelse fra naboforhørslokalet røber at Rieger var groft provokeret, da han tævede Boy. Storedrengen, også kaldet William Louis Jeppesen, bliver fundet til en fest og indbragt. Han snakker gerne. En Palle Simrosch er bøsse med smag for unge drenge og har en boende, der begynder at skyde på politiet, da de ringer på.
Ancher er ved at være godt mør, 20 timers søvn i den sidste uge, men holder på. Inden han falder om og sover, når han at få at vide at Brask's drabsmand er drengen hos Simrosch, Jan, der kun er næsten 15 år gammel og derfor sikkert slipper næsten uden straf. Og han når også at få at vide at Rieger slipper med dagbøder for at have tæsket Boy.

Udmærket politikrimi
Show Less

Publication

Kbh. : Lademann, 1976.

Description

Kriminalroman om en bande unge mennesker, der terroriserer deres omgivelser med vold og afpresning og til sidst også med mord.

Language

Original language

Danish

Physical description

269 p.; 20.5 cm

ISBN

8715006336 / 9788715006333

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser Poul Reichardt og Ulf Pilgaard, som spillede Ancher og Rieger i filmen Nitten Røde Roser
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 124: omtale af Soldier Blue
Side 181: Boy, der netop indtil nu havde følt sig som en, der med velbehag strækker sig ud i solen, oplevede pludselig en underlig uro - som hugormebugskinner over et nøgent bryst. Det forekom ham halvt om halvt, at samtalen havde fået en livsfarlig drejning, at at der var noget indlysende, sandsynligt, han havde overset i sin travlhed, mens had og krænkelse havde boblet i ham og ikke levnet tid til at tænke.
Side 210: ruffstores

Pages

269

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.2434 seconds