Pusle : en personlig historie

by Luise Charlotte Helmuth

Paper Book, 2005

Status

Available

Library's review

Starter med moderen Jeanne Darville's død af en blodprop i 1995. Det får Pusle til at tænke over sit eget liv, som er sket i forkert rækkefølge: karriere, teenager fra 18års alderen, børn ret sent og så gift endnu senere. Pusle er datter af Frits Helmuth og Jeanne Darville, som begyndte at
Show More
komme sammen i 1960 og blev gift året efter. Pusle blev født 12 august 1962. Forældrene blev hurtigt skilt igen og det påvirker hele Pusles liv, ikke bare barndommen. Moderen overbeskytter Pusle, dels pgra en bortførelsestrussel som lille, dels fordi hun får filmroller, hvor en bule eller et blåt mærke ikke lige passer ind.
Der er meget om hvor usundt det er at blive en feteret barnestjerne. Navnlig med skilte forældre, der ikke kan finde ud af at sætte grænser eller bare overholde normer.
Pusle ender da også med at blive skilt fra sin mand, da deres søn er to år, præcis som hendes forældre blev skilt, da hun var to år. Pusle får aldrig en uddannelse, ikke engang en studentereksamen, så hendes cv er en lang liste over ufaglærte jobs.

Lidt tragisk selvbiografi for der er ingen, der har et let liv i denne familie
Show Less

Publication

[Kbh.] : Møntergården, 2005. Specielt trykt til ugebladet Søndag.

Description

En beretning af og om Danmarks måske største barnestjerne Pusle (f. 1962), hvor hun bl.a. fortæller om kampen for at finde sig selv efter karrierens bratte afslutning i de tidlige teenageår.

Language

Original language

Danish

Physical description

189 p.; 21 cm

Local notes

Omslag: Linda Christiansen
Omslagsfotos: Lars H og Mogens Berger
Omslaget viser Pusle Helmuth
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Design: Peer Kaae

Side 65: Jeg fik alt man kunne ønske sig, undtagen en familie, der ikke var splittet.
Side 189: Livet er ikke for de knækkede
Side 189: Livet er ikke for sarte sjæle

Pages

189

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.254 seconds