Forbandelsen

by David Case

Paperback, 1973

Status

Available

Call number

813.5

Library's review

Charles Fengriffen har tilkaldt lægen Dr. Pope, fordi han har brug for hjælp. Charles er 12. generation Fengriffen i slottet Fengriffen House, men der hviler en forbandelse over det. Charles' bedstefar Henry gjorde sig skyldig i en grov forbrydelse. Han var herremand og et ungt par Silas og Sarah
Show More
boede på hans jord og var hans livegne. Da de skulle giftes, tog han bruderetten og voldtog Sarah. Da Silas satte sig til modværge, huggede Henry hans fingre på venstre hånd af med en økse og det gjorde Sarah sindssyg. Silas nedkaldte en forbandelse over Henrys hus at den første jomfru, der kom til Fengriffen House skulle lide samme skæbne som Sarah.
Henry's søn var smart og tog en enke til hustru, men Charles's brud Catherine føler sig ramt af forbandelsen. Måske, måske ikke blev hun voldtaget en af de første nætter i huset. Og siden har hun ikke tålt Charles.
Hun er gravid, men barnet? Dette er noget, Charles røber under hypnose, ellers ville han ikke engang have betroet det til Dr. Pope. Pope snakker med Catherine om det og ja, hun mener sig voldtaget af en ånd og frygter at barnet har væsenet som far.
Charles tager en spade og går til angreb på bedstefaderens kiste på kirkegården. Samme aften føder Catherine en søn med samme modermærke på kinden som Silas og Silas's søn, der lever endnu.
Charles tager afsted og slår Silas's søn ihjel. Imens henter "noget" Catherines søn og efterlader Catherine som afsindig på samme måde som Sarah. Forbandelsen er blevet opfyldt.

Udmærket gyserhistorie.
Show Less

Publication

Winther, 1973. 158s, Iskolde Gys nr 2

Language

Original language

English

Physical description

158 p.; 17.6 cm

Local notes

Omslag: Tage Jørgensens tegnestue
Omslaget viser en kirkegård
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Fengriffen" af Frits Remar
Iskolde Gys, bind 2

Pages

158

Library's rating

Rating

(2 ratings; 4)

DDC/MDS

813.5
Page: 0.344 seconds