Drabschefen

by Stine Bolther

Hardcover, 2007

Status

Available

Call number

343

Library's review

Tidligere drabschef ved Københavns Politi, Ove Dahl, fortæller om flere drabssager.
Kapitel 1. Taxachaufføren, der blev savet i stykker, Adelgade, marts 2005. Jaguaren og Amerikaneren.
Kapitel 2. En gammel mand og senere en gammel kvinde bliver bestialsk myrdet af Vinduespudseren. En gymnasiepige,
Show More
Stine, bliver myrdet og hendes drabsmand er ikke fundet endnu.
Kapitel 3. En mand i en rød Nissan Micra myrder en prostituret i december 1994 og er tæt på også at koste hendes lille barn livet. Kvindens ægtemand har en god hukommelse og politiet finder ud af at der er mange, mange røde Nissan Micra biler, men finder morderen til sidst.
Kapitel 4. En lille pige på 7 år bliver dræbt i en opgang på Nørrebro og smidt i en lyskasse. Drabet er stadig uopklaret.
Kapitel 5. Ove Dahl napper egenhændigt en bankrøver. Bandekrigen bryder ud, da en Bandidos-rocker bliver skudt i Københavns lufthavn og tre andre bliver sårede. I Titangade 1 afbryder en panserværnsraket en Hells Angel rockerfest med to døde og ca 30 sårede til følge. 11 minutter efter attentatet har politiet afspærringer oppe omkring Bandidos tilholdssted, så de kan se hvem der var ude at lege på det tidspunkt. Efterforskningen finder pænt mange, der kan dømmes og Hovedmanden bag Titangade attentatet får maximumsstraf.
Kapitel 6: Hr. Sælger vil gerne sælge sin bil til Hr. Køber, men i stedet slår Køber ham ihjel og stikker af med bilen. Politiet napper Sælger og han får 16 år.
Kapitel 7: Turistmordet. En 19-årig italiener bliver stukket ihjel ved Blågårdsgade. To fætre er gerningsmændene og de får hårde domme trods deres unge alder.
Kapitel 8: En antikvitetshandler bliver fundet myrdet, 14 dage efter drabet. Drabsmanden viser sig at være Samleren, en gammel bekendt af politiet. Han bliver blandt andet fanget pgra billeder fra Storebæltsbroen.
Kaptiel 9: Cafe Rust dørmanden skyder i selvforsvar en af et tæskehold på 7 personer, der er efter ham. Han er straffri.
Undervejs får vi lidt detaljer fra Ove Dahls liv.

Bogen ligner nogle reportager fra Ekstrabladet, der er pustet lidt op og sat sammen med en hæfteclips. Den er senere kommet i mindst fem udgaver og 40000 eksemplarer, så forhåbentlig er den rettet lidt til undervejs.
Show Less

Publication

Kbh. : Ekstra Bladet, 2007.

Description

Portræt af kriminalinspektør Ove Dahl (f. 1949) fra Københavns Politi, og beretningen om nogle af de mest spektakulære drabssager han har efterforsket.

Language

Original language

Danish

Physical description

222 p.; 23.3 cm

ISBN

9788777313035

Local notes

Omslag: Søren Varming, Punktumdesign.
Omslaget er et portrætfoto af Ove Dahl, taget af Polfoto
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 142: .. så er vedkommendes skæbne stort set besejlet.. (Sic).

Pages

222

Library's rating

½

Rating

(7 ratings; 3.3)

DDC/MDS

343
Page: 0.2976 seconds