Vi gør det for fredens skyld

by Garry B. Trudeau

Paper Book, 2000

Status

Available

Call number

741.5973

Library's review

USA, 1999-2000
Mike Doonesbury og Kim børsnoterer deres firma Mikim og tjener kassen. En masse vil gerne have del i rigdommen og tigger om aktieoptioner. Zipper Harris får også lov at købe nogle og er naiv nok til at tro at det er garanteret rigdom. Værelseskammeraten Jeffrey Redfern er ikke
Show More
så sikker. Al Gore fører valgkamp, men alle synes at det er kedeligt.
Jimmy Thudpucker indspiller Netaid sange i Saigon. George W. "aka Dubya" Bush fører også valgkamp og bliver drillet med brændemærker fra studentertiden.
Mark og Chase er også med, da Mikim går på børsen. Mike sender John McCain et valgbidrag, da Mikim er blevet 85 millioner dollars værd. Han har lidt skyldfølelse, for han aner faktisk ikke hvad det er firmaet laver. Duke stiller op som præsidentkandidat for Reformpartiet. Donald Trump stiller også op. Mike tager modvilligt til en fest og møder M. S. Murgatroy, der arbejder for Microsoft. Microsoft truer Mikim ret direkte og tilbyder Mike at de køber firmaet. Alex mener at deres eneste mulighed er at sælge, men Mike er stædig. Duke eller rettere hans hallucination Mini-D hyrer Boopsie til at spille førstedamekandidat "Frisky L'Amour", hvilket Honey tager ilde op. Zipper spiller computerspil i stedet for at læse.
Mike er arbejdsløs og får gode råd fra Bernie om at udvise overlegen selvtillid. Zipper og Jeffrey får en ide om at købe krakkede e-virksomheders inventar og sælge det billigt på nettet. De spørger Mike om han vil være direktør, men efter et råd fra eks-konen J-J køber han dem i stedet ud.

Glimrende tidsbillede
Show Less

Publication

Carlsen Comics, 2000

Description

Satirisk tegneserie om hvad der optager den offentlige mening i USA.

Language

Original language

English

Physical description

64 p.; 28.5 cm

ISBN

8756273932 / 9788756273930

Local notes

Omslag: Garry B. Trudeau
Omslaget viser Duke og Boopsie aka Barbara Ann Boopstein
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "Doonesbury 1999-2000" af Ole Steen Hansen
Doonesbury, bind 21
Side 21: En af George W. Bush's rådgivere: Suk! Det bliver en større udfordring end jeg troede. Vi skal ikke kun møblere et hus, hvor der ikke er nogen hjemme. Vi skal også sikre at medierne ikke vader ind i et af de tomme værelser.
Side 29: Mikim burde overveje at slutte sig til Microsofts familie af tidligere selvstændige virksomheder. På den måde kan du trække dig tilbage som en velhavende mand i stedet for at få overrakt dit eget hoved på et fad.
Side 35: Se lige her, far. Microsoft har lagt en recompiler-accelerator ud på nettet. Gratis.
Side 35: Nu skal du bare forklare personalet, hvorfor du afviste et gigantisk købstilbud for at redde et firma, som ikke længere eksisterer.
Side 43: Når man arbejder for en kandidat, er det uden løn, uden prestige og uden privatliv i månedsvis. Hvorefter ens mand enten taber eller glemmer en eller begge dele. Hvis man derimod bruger den tid på at dræbe drogger i "Bloodrunner 3", kan man få højeste score og dermed opnå udødelighed! Hvis det valg ikke er hjernedødt nemt, så ved jeg ikke, hvad der er.
Side 49: Som du ved, er jeg i forvejen ryger. Jeg skal ikke foregive at være i lommer på jer. Jeg går ind for sagen! Og røntgenbillederne beviser det!

Pages

64

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 3.5)

DDC/MDS

741.5973
Page: 0.1174 seconds