Årets tegninger fra Politiken 1960

by Bo Bojesen

Paper Book, 1960

Status

Available

Library's review

Danmark, 1960.
Stormagterne opruster, U2 fly skydes ned over sovjetunionen, forsikringsselskaberne indretter sig i små paladser, Folkeskolens timetal beskæres. 1. marts nedlægges varedirektoratet, som har stået for importbegrænsninger siden krigens tid. København er ved at blive kvalt i
Show More
betonkoloser. Danskerne er så småt ved at blive udenlandsturister og skovsvin. Der er parkeringspladsmangel i København. Ebeltoft har fået fregatten Jylland og drømmer nu om et olieraffinaderi.

Af og til stadigt morsomt, men meget er slebet helt glat af tidens tand.
Show Less

Genres

Publication

Politikens forlag, 1960.

Language

Original language

Danish

Physical description

80 p.; 22 cm

Local notes

Omslag: Bo Bojesen
Omslaget er en sammenstilling af nogle af årets tegninger, Charles de Gaulle, Khrustjev og et topmøde i Paris er iblandt. Venstrevikingernes saga og skatteskruen - drejet af Viggo Kampmann også kaldet Viggo Lommevender - er også gennemgående temaer.
24/2 1960. Et nedskåret timetal i skolerne ventes at få katastrofale følger for ungdommens fremtidschancer.
6/4 1960: Fartens evangelium, DC-8: Heldige ere de udvalgte, som sidde i trykkabine; thi de skulle ikke få ørerne revet af.
23/4 1960: Dejbjerg Sogneråd har af kuturellegrunde nægtet at give bevilling til et stedligt konditori. - Det udløser en Frit efter Johan Herman Wessel: Smeden og Bageren. Denne udgave ender med en Moral: Påpasselig med fløden altid vær, den bliver sur, når sogneråd er nær.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

80

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1133 seconds