Galgesangen

by Torben Nielsen

Paperback, 1973

Status

Available

Call number

839.8

Library's review

Danmark, ca 1972
En mand på 29 år, Kent Berner Thomsen, findes hængt på sit værelse. Alt er tilsyneladende i orden, men Ancher er ikke helt overbevist om selvmord. Det efterladte brev er måske bare en del af en revytekst, Berner var ved at skrive?
En pige på 14 år, Ruth Krabow, har hørt ham
Show More
synge lige inden han blev hængt og har måske også hørt noget mere. Men det kommer hun aldrig til at fortælle for nogen slår hende brutalt ihjel inden.
En børnelokker, Per Gotfred Boelhardt på 35 år, har i længere tid luret på en sød lille pige på 8 år, Lisbeth Hauendahl, og slår til kort efter Ruths død. Lisbeth bliver skændet og dræbt, men en af veninderne har set Per udenfor legepladsen og det er nok til at politiet hurtigt finder ham.
Kriminalassistent Ancher er godt 62 år og kriminalkommisær Runge 61 trekvart.
Ancher borer videre til han finder en ung dreng på 16 år, der har været kæreste med Ruth. Han ved at Berners sidste ord var "Tænk nu, hvis den går i stykker!" og så en latter.
Det får Ancher til at gå på jagt efter en drabsmand i samme hus som Berner. Fru Dora Kensvad var utro med Berner og Hr Arvid Kensvad er rigtig god med en golfkølle, hvilket både passer med at give Berner et stort set usynligt slag i hovedet og med at knuse Ruths hoved.
Men det er Dora også og det er hende, der er morderen.

Glimrende krimi.
Show Less

Publication

[Kbh.] : [Fremad], 1973. Fremads kriminalromaner

Description

Kriminalroman, hvor kriminalassistent Ancher skal afgøre, om en ung tilsyneladende livsglad mand har begået selvmord eller er blevet myrdet.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

141 p.; 18.8 cm

ISBN

8755703836 / 9788755703834

Local notes

Omslag: C. Vang Pedersen
Omslagsfoto: Ferri Lous
Omslaget viser en mand, der står i skjul og lytter eller gemmer sig for nogen
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 99: Kære ven, eet barnemord kan vi måske forklare som den berømte klap, der falder ned, og få dig puttet ind på et statshospital nogle år, men husk: Man accepterer ikke en klap, som falder to gange!
Side 130: nul komme fem

Pages

141

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)

DDC/MDS

839.8
Page: 0.1155 seconds