Pirater

by Pierre-Yves Gabrion

Paper Book, 1995

Status

Available

Call number

848

Library's review

Herbert Livingstone er påmønstret et skib under navnet Stone for at lægge sin fortid bag sig. Skibet bliver angrebet af pirater, men Stone kæmper tappert imod piraterne og selv da de kun er en håndfuld tilbage, slås han videre. Lederen af piraterne viser sig at være negeren Guldmund, der
Show More
skylder Herbert sit liv. Mod at blive kvit for den gæld, sætter Guldmund Herbert og de andre overlevende fri. De bliver sat i land et sted på Bali, hvor der er fire dags gang til nærmeste landsby, men det er gennem urskov og de farer vild. Herbert finder tilbage i Drømmetiden og farer afsted i den modsatte retning af hvor de tror redningen ligger. Her dumper de ned midt i en udgravning, ledet af Eugene og Martha Dubois.
Eugene er hollandsk militærlæge og har taget orlov for officielt at foretage arkæologiske udgravninger på stedet, men privat er han også interesseret i palæontologiske udgravninger. Eugene bliver vildt begejstret da Herbert spørger om det har noget at gøre med Wallaces bog om store malajiske aber som gibbonen eller orangutangen. (Den er vist fra 1853 og Wallace var inde på de helt samme ideer som Darwin og på samme tid.) Men Herbert vil ikke fanges ind af fortiden og rejser videre. Et år efter møder vi ham et sted i det indonesiske øhav, hvor han tager tjansen med at smugle våben for en herr Philippe Vanderpool fra Bruxelles. Herbert tror ikke at der er pirater i farvandet, men han tager fejl. Han tror også at der er våben i kasserne, men han tager fejl. Piraterne tager kasserne og Herbert og hans medhjælper Malim flygter.
Dog følger de senere efter piraterne, der gemmer kasserne i en stor grotte. Kasserne viser sig at indeholde fossile knogler, eller Drageben, som kineserne kalder dem og som de betaler godt for, Malim bliver skudt og Herbert smidt i piraternes fængsel. Her møder han både belgieren og Dubois-parret. Guldmund vil gerne have Dubois til at grave Drageben for sig, men det vil han ikke. Han bliver så stillet overfor et dilemma, hvad tæller mest, en ide, en elsket hustru, eller hans eget liv?
Inden det bliver opklaret, sørger Malik for at Guldmund og hans pirater lider en hurtig død i flammerne fra deres eksploderende båd. Stone, Malik og Dubois-parret undslipper.

Udmærket tegneserie, hvor der begynder at komme fart i handlingen.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1995-.

Language

Original language

French

Physical description

48 p.; 29 cm

ISBN

8756270682 / 9788756270687

Local notes

Omslag: Pierre-Yves Gabrion
Omslaget viser en smal men dyb kløft. En ung mand er undervejs i et spring henover et nedstyrtet parti af en bro, der går fra side til side.
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Hæftet er farvelagt af Pierre-Yves Gabrion, Thierry Robin og Turf
Javamennesket, bind 3
Oversat fra fransk "L'homme de Java 3: Pirates" af Niels Søndergaard

Pages

48

Library's rating

Rating

½ (2 ratings; 3.5)

DDC/MDS

848
Page: 0.1588 seconds