Mama King

by Pierre-Yves Gabrion

Paper Book, 1995

Status

Available

Call number

848

Library's review

Det indonesiske øhav, 1892
Herbert Livingstone napper en pakke med Drageben fra en britisk politimand, der er forfalden til opium. Det koster politimanden livet, for pusheren Big Mama viser ingen nåde. Hendes navn skyldes at hun er umådeligt fed. I London pønser en Sir Edward og en anden
Show More
videnskabsmand på at ødelægge nogle af beviserne for at vi nedstammer fra aberne. De sender Algernon ud for at stoppe Dubois, der sender fossiler til England. Algernon henvender sig til Big Mama, der lader sig styre af læsning i I Ching.
Herbert leverer fossilerne tilbage til Dubois, men han er utaknemmelig og bliver mere og mere urimelig. Herbert vil egentlig forlade Eugene Dubois og hans kone, men konen Martha tilbyder sig selv som pris for at han bliver.
Han tager ind til byen for at spille, men taber. Han genfinder Tatiana, da han redder hende fra at blive skamferet af hendes alfons. Uheldigvis dør alfonsen i slagsmålet. Herbert og Tatiana finder sammen igen og lever af hendes talenter, men det går Herbert på i længden.
Algernon opsøger Big Mama, men bliver taget til fange og torteret. Hun slipper ham af krogen og foreslår at de slår sig sammen om at udnytte Dubois og hans fossiler.
Herbert forlader Tatiana, der truer ham med at anmelde ham til myndighederne, der jo tror at han er død for flere år siden. Truslerne hjælper ikke, tværtimod.
Fare truer også fra anden side, for Algernon genkender Herbert Stone, som værende den Herbert Livingstone, han gik på universitetet med for år tilbage. Herbert er ligeglad og lader sig lede af ånderne fra Drømmetiden. Han tager tilbage til udgravningerne og finder en lårbensknogle fra Javamennesket og lader Eugene finde den. Eugene vågner til live og forstår at Herbert kun vil ham det godt. imens er Martha gået på jagt efter Herbert, efter at Malik har fortalt hende at Herbert lever sammen med den prostituerede Tatiana.
Imens skyder Algernon på klods hold Eugene og efterlader spor, der peger på Stone. Herber bliver arresteret, men flygter fra fængslet. Algernon forsøger også at stikke af med fossilerne, men det er Big Mama imod. Hun styrer alle kineserne, så han bliver hurtigt bragt for hende igen. Hun har helt styr på hvor vigtige præcis disse fossiler er, så det overrasker hende ikke at Algernon også er ude på at forråde sine bagmænd og selv blive berømt på fundet. Men det vil give flere udgravninger og det er hun ikke interesseret i. Nu går det hele op i en stor slutscene. Malik, Tatiana og Herbert flygter fra politiet og ender ved Big Mama. Det kommer til kamp og Big Mama dør og Stone bliver arresteret. Imidlertid kommer Eugene og Martha Dubois også til og kan fortælle at det var Algernon og ikke Herbert, der skød.
Det kommer til skudveksling og Algernon dør, efter at have skudt Tatiana. Hun dør efter at have udtalt sin kærlighed til Herbert.

Forandringernes Bog er nu nået til Himlens Cyklus og er klar til en ny runde.

Ganske underholdende tegneserie med et nogenlunde troværdigt plot.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen Comics, 1995-1997.

Language

Original language

French

Physical description

48 p.; 29 cm

ISBN

8756271336 / 9788756271332

Local notes

Omslag: Pierre-Yves Gabrion
Omslaget viser en skrænt og et stort trækors. En ung mand står midt på skrænten og hæver som i triumf en lårbensknogle i vejret
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Javamennesket, bind 4
Oversat fra fransk "L'homme de Java 4: Mama King" af Niels Søndergaard
Side 9: En person, som forråder sine herrer for at tilfredsstille en last, er farligere at have som ven end som fjende.
Side 32: De burde sætte større pris på Deres liv. Det er en skrøbelig blomst, som vi når som helst kan plukke.

Pages

48

Library's rating

Rating

(3 ratings; 3.3)

DDC/MDS

848
Page: 0.1736 seconds