De glæder med gys : Poe-Klubben skriver

by Tage la Cour (Editor)

Other authorsGeorges Simenon (Author), John Dickson Carr (Author), Ellery Queen (Author), Ib Christiansen (Author), Vic Suneson (Author), Anders Bodelsen (Author), Orla Johansen (Author), Bernhard Borge (Author), Poul-Henrik Trampe (Author), Frits Remar (Author), Else Fischer (Author)2 more, Mogens Mugge Hansen (Author), Erik Vendel (Author)
Hardcover, 1973

Status

Available

Library's review

Indeholder "Anders Bodelsen: Julemandens overraskelse", "Bernhard Borge: 'Det var nat i den øde oktober..'", "John Dickson Carr: Den tomme lejlighed", "Ib Christiansen: Tre lig i en båd", "Else Fischer: Den gamle dame", "Mogens Mugge Hansen: En tiger til madame", "Orla Johansen: Improvisation",
Show More
"Ellery Queen: Anonymt brev til brylluppet", "Frits Remar: Promille", "Georges Simenon: Liget i Rue Sainte-Catherine", "Vic Suneson: Mord på det dybe vand", "Poul-Henrik Trampe: Spionen fru Nielsen", "Erik Vendel: Taget af elven".

"Anders Bodelsen: Julemandens overraskelse" handler om Wilhelm Christian Sorgenfrey, der tager et job som julemand for en rig famlie og benytter lejligheden til at snuppe lidt ting med i sækken. Den lille dreng i familen har gennemskuet ham og benytter lejligheden til selv at få et godt udbytte og samtidig beholde en klemme på Sorgenfrey. Benhård lille gut.
"Bernhard Borge: 'Det var nat i den øde oktober..'" handler om Tom Brage, der slår sin far ihjel men bliver afsløret af politifuldmægtig Klaus Vangli, der bruger lidt elementær astronomi til at gennemhulle Toms alibi.
"John Dickson Carr: Den tomme lejlighed" handler om advokaten Arnot Wilson, der bliver dræbt af sin tjener Maurice Delafield, formentlig ved et uheld. Delafield klæder liget på og anbringer det i en lejlighed, hvor det påstås at nogen spøger.
"Ib Christiansen: Tre lig i en båd" handler om en snu forsikringsmand, der finder ud af hvem der begik selvmord ud af tre døde i en båd. Det sparer selskabet for en net sum.
"Else Fischer: Den gamle dame" handler om en tilsyneladende skrøbelig gammel dame, der slipper afsted med at franarre en mand en mindre formue og forresten også lige slår ham ihjel.
"Mogens Mugge Hansen: En tiger til madame" handler om en afblanket kvinde, der bliver myrdet af en afblanket professor pgra et simili-smykke af form som en tiger.
"Orla Johansen: Improvisation" handler om en kriminolog, der bliver fuppet til at begå et mord, men da han skal til at gøre det, opdager han at offeret allerede er skudt. Faktisk har kvinden der har sat det i værk en hel anden plan og den går ud på at få myrdet manden og få kriminologen til at hænge på det. Som en sjov drejning på historien var offeret allerede død en naturlig død inden han blev skudt.
"Ellery Queen: Anonymt brev til brylluppet" handler om et bryllup, hvor bruden trues på livet af en engelsk gæst hvis engelske vendinger i et anonymt brev afslører hende.
"Frits Remar: Promille" handler om en mand, der opdager at han har en dobbeltgænger. Da hans kone er træls, men rig, finder han på et plot, hvor dobbeltgængeren afsoner en spritdom for ham, mens han slår sin kone ihjel. Uheldigvis har de ikke samme blodtype og det bliver opdaget.
"Georges Simenon: Liget i Rue Sainte-Catherine" handler om en messedreng, der har set et lig umiddelbart efter at mordet er begået. Det tager lidt tid for Maigret at liste sandheden ud af drengen, men så bliver morderen også hurtigt fundet. Det underlige var nemlig at alle spor af liget var pist væk og at ingen andre end drengen havde set eller hørt noget. En gammel pensioneret dommer i gaden spiller også en rolle. Undervejs bliver Maigret forkølet og det er morsomt at følge hans kvaler.
"Vic Suneson: Mord på det dybe vand" handler om elskeren, der bliver narret til at myrde ægtemanden ved at snyde med luften i dykkerudstyret. Desværre var det bare en plan for at hun kunne arve manden.
"Poul-Henrik Trampe: Spionen fru Nielsen" handler om fru Nielsen, der fragter papirer fra forsvarskommandoens papirkurve til den russiske ambassade. Hun er vældig træt af manden og da han opdager hendes opsparede penge, går hun til yderligheder for at slippe af med ham.
"Erik Vendel: Taget af elven" handler om direktør Holmsen, der bliver slået ihjel af sin nevø Knut Hauge. Knut bliver afsløret, da han påstår at have fanget en laks, som ved nærmere eftersyn viser sig at have Holmsens flue fæstnet i ganen.

Anders Bodelsens novelle er klart den bedste, George Simenons lille novelle er hyggelig og god, specielt hvis man lige har været eller stadig er forkølet.
Bernhard Borge er et pseudonym for André Bjerke.
Show Less

Publication

Lademann, 1973.

Description

Kriminalnoveller.

Language

Original language

Multiple languages

Physical description

301 p.; 20 cm

ISBN

8715001938 / 9788715001932

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser forfatternavnene sat som tekst indeni en riffelgang i et gevær
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
PoeKlubben
Ellery Queen er et pseudonym for Frederic Dannay og Manfred B. Lee.
Oversat fra fransk "George Simenon: Le Témoignage de l'Enfant de Chœur" af Tage la Cour
Oversat fra engelsk "Ellery Queen: ANONYMOUS LETTERS DEPT. -- Eve of the Wedding" af Tage la Cour
Poe-klubben, bind 3

Pages

301

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.3096 seconds